БУНТ срещу Митко Цонев в БНТ

в. Галерия | 2010-02-04

Митко Цонев безспорно е най-мразеният човек в БНТ. Националната телевизия отдавна се е превърнала в арена на жестоки междуличностни конфликти и вътрешни боричкания. И все пак напоследък интригантите май са обединили сили срещу мустакатия водещ. Колегите му настръхнаха от упоритите слухове, че Цонев искал чувствително увеличение на заплатата си като водещ на доста неуспешното откъм рейтинг шоу "В неделя с…".
"Митко направо е полудял. Колегите разправят, че е искал да взема поне десет бона на месец
Ще бъде престъпление да му изпълнят условията. Сигурно и на Слави Трифонов би му станало неловко да иска толкова пари, за да води подобно безумно предаване. Според всички рейтинги шоуто на Цонев остава извън петдесетте най-гледани програми. Как не го досрамя да си иска още пари", възмущава се утвърдена журналистка в националната медия, която едва успява да си докара около хиляда лева месечно.
На Цонев явно хич не му пука от нездравия интерес към неговата особа. В телевизията се твърди, че той изнудвал шефовете на БНТ да му вдигнат заплатата или щели да си търсят друг водещ за неделното шоу.
Още със завръщането си в държавната медия синът на Коста Цонев и Анахид Тачева се похвали, че е зарязал голямата си заплата от любов към телевизията.
"В БТК вземах по седем хиляди лева месечно. Върнах се в БНТ с доста по-скромна заплата. Ще ви прозвучи изтъркано, но за мен парите не са най-важното нещо в живота. Гледам да имам достатъчно джобни и да мога да си плащам сметките за телефон. Искам отново да съм под светлината на прожекторите заявява по този повод Димитър Цонев. Той започва да прави своето шоу срещу уж двойно по-малко възнаграждение от това в БТК. В телевизията има доста хора, които се смеят от сърце на подобни
твърдения. Според тях Цонев се разписвал срещу не по-малко от пет хиляди лева на месец, а сега искал двойно увеличение на надницата.
"Това са пълни глупости. Страшно много хора завиждат на Митко. Той е професионалист и не обръща внимание на подмятанията зад гърба си. Сигурно дори не е чул слуховете, че моли шефовете си за още пари. В БНТ всеки говори нещо лошо за другия. Превърнали сме телевизията в гнездо на змии, които съскат една срещу друга. Няма оправия", защитава своя бос един от работещите във "В неделя с…". Май той е един от малкото верни воини в армията на Димитър Цонев.
Още със старта на шоуто му скандалите се зароиха един след друг. Сценаристи и оператори изреваха, че не са им платили заплатите, за които са се спазарили преди началото на проекта. Някои дори напуснаха с гръм и трясък предаването. Цонев елегантно се измъкна от ситуацията с мотива, че не е негова работа да определя заплатите на подчинените си.
Напусналите бунтари попитаха публично къде отиват трите милиона, които са предвидени за реализацията на неделното шоу.
"Няма никакви три милиона. Цялата реализация ни струва около 800 хил. лева. Не искам с трици да ловим маймуни. Подобно шоу се прави с много пари. Бил съм в Европа и съм гледал достатъчно техни неделни програми. Всичките до една са направени така, че да впечатлят зрителите с лукс и величие. Няма смисъл да правим някакви студентски програми, защото едва ли хората ще седнат да ни гледат", категоричен е водещият на шоуто. Неговият опит от екскурзиите му из Стария континент явно не дава необходимия резултат и шоуто му хич не върви
Това още повече изостря напрежението в телевизията. Всички се чудят защо се дават толкова пари за едно безперспективно предаване, а далеч по-идейни проекти са убивани още в зародиш.
"Не е лошо да си син на легендарна водеща от БНТ и на също толкова легендарен актьор и депутат в две Народни събрания. Всички врати са ти отворени. Всяка безумна твоя идея се аплодира от подлизурковците. Митко отдавна е свикнал да се държи като президент в телевизията. Ходи с високо вирната глава и поздравява само най-големите шефове. Винаги се хвали кой ресторант е посетил и колко стотици лева е похарчил за един обяд", злобничко подхвърлят работещи в държавната медия.
Цонев явно е следен на всяка крачка от завистливи очи. Няма как да скрие и факта, че успява
да уреди красивата си дъщеря като репортерка в собственото си шоу.
"БНТ винаги е била роднинска телевизия. Майки бутаха синовете си, бащи тикаха дъщерите. На Цонев хич не му пука, че става част от тази шуробаджанащина", ядосват се в БНТ. В интерес на истината дъщерята Деси успява да се справя доста прилично със своите задължения. За кратко тя напуска телевизията, за да роди детенцето си. Красивото момиче на татко е омъжено за сина на Янчо Таков, който носи неговото име. Бебето също се казва Янчо Таков. Митко Цонев се надявал, че детето ще бъде кръстено на него, но младите имат други планове.
"Не съм правил трагедия, че не кръстиха бебето на мен. С Янчо сме приятели. Зарадвахме се, че неговият син и моята дъщеря са се харесали. Добре е, че се събраха две известни български фамилии. Помагаме с каквото можем на децата. Те искат да са самостоятелни. Деси вече ползва услугите на бавачка, за да е пълноценна в работата си", обяснява Димитър Цонев. Той усилено търси реализация и за сина си Димитър Цонев-младши. Митко завърши миналата година Италианския лицей и сега търси своето място под слънцето. Баща му има и други грижи на сърцето си. Първата е свързана с болестта на баща му Коста Цонев. Актьорът претърпя няколко операции и в момента лежи у дома.
"Татко не успява да се възстанови след тежките операции. Гледам да го навестявам колкото е възможно по-често. Цялата рода се грижим за него и се молим по-бързо да се оправи", просълзява се Димитър Цонев.
От няколко месеца той е в доста тежък конфликт с бившия си шеф Симеон Сакскобургготски. Цонев беше говорител на царя, докато последният се изявяваше като премиер на България. Никой не знае каква е причината за скандала помежду им, но пред своите най-близки съратници Симеон категорично заявил, че не ще и да чуе за бившето си протеже.

Стр. 13

 

Leave a Reply