България и Северна Корея ще си сътрудничат за медиите

www.standartnews.com I 12.02.2014
 
 
 България ще си сътрудничи със Северна Корея в областта на науката, образованието, културата, медиите, съобщи правителствената информационна служба.
 
Днес Министерският съвет е одобрил проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република.Тя обхваща периода 2014-2017 г.
 
"Изпълнението на договореностите, залегнали в документа, ще доведе до разширяване на връзките и задълбочаване на сътрудничеството в сферата на образованието, в т. ч. и чрез размяна на стипендианти, ще създаде възможности за развитие на отношенията в сферата на изкуството, културата, медиите, библиотечното дело, книгоиздаването, архивите и спорта", е посочено в правителственото съобщение.
 
В Северна Корея е наложена пълна цензура на медиите, а особени успехи в образованието не са известни.
 
За последно Пхенян привлече вниманието на света, след като лидерът Ким Чен – ун реши да екзекутира чичо си Чан Сон Тхек заедно с цялото му семейство.
 
По-рано във вторник "Репортери без граници" публикуваха класацията за свобода на словото за тази година, в която България безпрецедентно се срива на стотно място в компанията на страни от третия свят. Северна Корея е на почетното 179-о място.
 

 

Leave a Reply