БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА

Интер Eкспо Център-София I 28.02.2012

ДА НАПРАВИМ СВОЯ ДОМ СТАБИЛЕН И ЕНЕРГИЙНО ЕФЕКТИВЕН

От 14 до 17 март 2012 г. Интер Eкспо Център-София, ще отвори врати за 12-ото издание на международната изложба БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА (BBW). И тази година тя се провежда под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на Република България.
Като своеобразен “барометър” на тенденциите в строителната индустрия BBW 2012 засилва акцента върху екологичното и енергоефективното строителство. Експонатите показват пътя към бъдещите нискоенергийни обекти, помагат за масовото навлизане на екокъщите и пасивните сгради като сгради на бъдещето, дават жалони за качествено строителство на магистрали и обекти.
Широка гама експонати – нови поколения дограми и системи прозорци, качествени изолации, комфортно подово отопление, плоскости и покривни системи, екологични бои и иновативни настилки, модерни дизайнерски решения и ефектни профили ще улеснят ремонта или изграждането на стабилен и красив дом.
Ергономични и производителни машини и инструменти, нови строителни технологии и материали, съвременни инсталации и енергоспестяващи системи подготвят бизнеса за проекти и инвестиции в правилната посока за години напред.

В мострения камион на Schüco ще бъдат най-новите системи врати, прозорци, фасади, обков, пожарозащитни системи, както и тънкослойният модул ProSol TF, подходящ за наклонени фасади с рамкова конструкция – изключително решение за зали и промишлени халета, вентилируеми фасади с топлоизолация и слънцезащита и др.
Някои прозорци имат уникални характеристики и са подходящи за пасивни къщи. Те са с високи топло- и звукоизолационни качества и подходящ соларен фактор – тройни стъклопакети пълни с газ арон, осигуряващи топлина през зимата и климатизация през лятото, защита от шума и икономическа изгода – 25% по-висока топлоизолация за само 12% по-висока цена.
Новото поколение прозорци bluEvolution – прозорецът на бъдещето, с деликатния видим контур от 118 мм допринася чрез голямото разпространение на светлината до по-високи слънчеви печалби. Поставя тенденция към по-малък и изчистен дизайн, избор на много цветове.
Архитектите могат да се възползват от идеалните решения за акустика и топлоизолация, които дава италианска специализирана линия от материали за стенна звукоизолация и серията RENOVATION за монтаж под настилки при подове с ограничена дебелина.
Казват, че през годините един от най-търсените материали за намаляване на топлинните загуби при вътрешни ремонти е немският Депрон. Изолацията с него побеждава кондензацията на пари в помещението, не поглъща миризми, може директно да се лепят тапети, плочки, да се полага мазилка или да се боядисва с латекс, а при допир стените се възприемат като топли. Става и за шумо- и топлоизолация под ламинати и други видове паркети.
Строителното изложение ще покаже и хидроизолационен материал по нова американо-канадска технология – гума за нанасяне с пистолет, която се втвърдява мигновено и създава висококачествена антикорозионна хидроизолация. Освен че може да се свързва с всички видове строителни материали и да се полага директно върху земни и пясъчни насипи, тя има висока издръжливост и запазва свойствата си без изменение до 30 години.
Тези и редица други предложения (каучукови бордюри, облицовки за басейни, тераси и фасади с ниска водопоглъщаемост, хидрофобирането и успешната борба с влагата в жилището, профили за настилки, които могат да се ползват незабавно и др.), са част от експонатите на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА, които ще подскажат на архитекти, проектанти, строителни експерти и на широката публика как сградите, които строим и в които живеем да бъдат стабилни и енергийно ефективни.
На щанда на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде предоставяна информация за изискванията и процедурите по кандидатстване и за съфинансирането, което може да бъде получено по Оперативна програма “Регионално развитие”.
Обновяването на жилищните сгради, енергийното реновиране на жилищни блокове, енергийната ефективност в многофамилни жилищни сгради и други важни теми ще бъдат дискутирани на 14 март 2012 г. на конференцията BuildinGreen "Енергийно обновяване на сградния фонд в България", организирана от Градът Медия Груп.

Експозицията ще бъде обогатена със специализирания салон ГеоЕкспо и конференцията “Реалности и предизвикателства” за специалистите, работещи с кадастрална, геодезическа, картна информация и услуги.

Допълнителна информация:http://www.expo-bbw.com/

Leave a Reply