Български новинарски сайт тръгва на руски език

в. Дума | 14.01.2013

Новинарски сайт за България, в който новините са на руски език, вече е част от медийното пространство. "Novinite.ru e изграден по модела на англоезичната медия Novinite.com (Sofia News Agency) – безспорният български лидер в предоставянето на новини и анализи за България на чужденци, със стотици хиляди читатели по целия свят", похвалиха се от екипа на онлайн медията.
Основната цел на сайта е да информира рускоговорещите читатели в България, Европа, Азия и навсякъде по света за събитията и развитията в България, в Европейския съюз, и за водещи световни новини в различни сфери – бизнес, политика и общество. Предвидено е в онлайн платформата да се публикуват и по-задълбочени аналитични журналистически материали. От екипа обещават на читателите неутралност и обективност в новинарските материали, сайтът прази заявки и за свобода на мненията, както и за показване на различни гледни точки в коментарните и аналитичните материали.
"Novinite.ru е амбициозен проект, вдъхновен както от нарастващия интерес от страна на гражданите на Русия и другите рускоговорещи страни към правене на бизнес и инвестиции, туристически посещения и закупуване на недвижими имоти в България, така и от традиционните исторически връзки и културна близост между българите и рускоговорещите народи", обясняват инициаторите на проекта.

Стр. 5

Leave a Reply