Българското издание на Rolling Stone спира да излиза

www.investor.bg | 18.08.2011

Причината за спирането е „неблагоприятния икономически климат в България“

Списание Rolling Stone прекратява излизането си на български език. Като причина за спирането се посочва „неблагоприятния икономически климат в България“.
„В продължение на две години целият екип на изданието работи с огромно желание и вложи много труд, енергия и професионализъм, за да създаде продукт, който отговаря на високите стандарти на световната марка.
Поради неблагоприятния икономически климат в България, издателите прецениха, че не могат да продължат издаването на списанието. Надяваме се скоро да настъпят по-добри времена за целия медиен пазар в страната ни“, се казва в съобщението на издателите от „Сивир Пъбликейшънс“ ООД, публикувано на българския сайт на списанието.
Българското издание на Rolling Stone стартира преди две години и не беше част от портфолиото на някое от големите издателства на българския пазар. То се възползва от факта, че в сферата на музикалните списания в страната ни няма сериозна конкуренция. На практика, след закриването на "Ритъм" през 2007 г. на пазара има няколко списания за феновете на поп-фолка и две-три нишови издания с малки тиражи.
Rolling Stone излизаше в около 20 хил. бройки в обем около 70-80 страници на цена от 5 лева.

Оригинална публикация

 

Leave a Reply