Чий рейтинг е по-по-най

в. Седмичен Труд | 2010-03-31

Стартът на Биг Брадър Фемили сложи началото на поредната препирня между двата медийни конкурента кого са предпочели зрителите в най-гледания часови пояс. Любопитното е, че и едните, и другите се позовават на данните на TNS/TV Plan, но ги разчитат и тълкуват различно. Още след първата вечер Нова TV разпространи съобщението, че тричасовото шоу било гледано от близо 2.5 млн зрители, с 44.5 на сто пазарен дял сред аудиторията на възраст между 18 и 49 години, срещу 28.7 на bTV. В същото време конкурентната медия твърдеше, че "България търси талант" е с по-висок рейтинг, като в праймтайма зрителите й били 1 250 000 срещу 880 000 на Нова.
Тенденцията за пристрастено тълкуване на рей-тингите продължава, но все по-очевидно става, че и зрителските пристрастия към турските сериали и позитивни формати, каквито са България търси талант" и Форт Бояр, са много устойчиви и засега не са особено повлияни от случващото се в Къщата.
Намек за предпочитанията на зрителите е и призът за любима телевизия, спечелен за втора поредна година от bTV на конкурса "Любима марка" 2009-а.
***
За втора поредна година bTV получи приза за любима телевизия.

Стр. 8

Leave a Reply