Coin стартира програма за разработчици за осигуряване на достъп до платформата на MasterCard за токенизация и ускоряване на плащанията с устройства за носене

United Partners I 22.02.2016 

Програмата за разработчици разширява партньорствата си, за да даде тласък на плащанията с устройства за носене

Днес Coin обяви програма за ускоряване на интеграцията на плащанията в устройства за носене. С нея ще се разреши достъпът до услугата MasterCard Digital Enablement Service (MDES) – платформата на MasterCard за сигурно дигитализиране на идентификационните данни за плащане с карта на MasterCard, което ще намали още повече пречките за включване на производителите на устройства. Програмата, съвместима с широка гама устройства за носене, като фитнес гривни, смарт часовници и бижута, вече е в ход тук:http://www.payables.co/. Одобрените разработчици ще имат достъп до платформата MDES и патентованата технология на Coin, която позволява плащания по мащабируем начин. С това, обявеното по-рано партньорство между MasterCard и Coin се разширява, като се подчертава ангажираността на компаниите да направят възможно най-лесно за производителите на устройства за носене да разрешат разплащания от тях.

Изследователската фирма Tractica предвижда, че обемът на трансакциите от устройства за носене ще нарасне до 501 млрд. щ. д. до 2020 г. Очакваният растеж е резултат от потребителското търсене и очакването, че устройствата за носене ще се превърнат от продукти с една функция към такива с много употреби. Според проучване на Intelligent Environment сред 2000 души например, 46% от хората на възраст 31-40 години предпочитат да извършват банкови операции с устройства за носене.

Достъпът до системи, позволяващи извършване на разплащания, обаче, досега беше невероятно скъп, сложен и бавен. Можеше да отнеме над 2 милиона долара само да се изградят необходимите бекенд услуги. Отделно от парите, отнема време платежните системи и банките-издатели на карти да те включат, особено когато говорим за новостартиращи компании, наблягащи върху иновациите. Тъй като Coin вече е преминала през процеса на сертифициране, компанията знае, че да се работи с MasterCard намалява жизненоважното време от разработването на продукта/услугата до достигането до пазара.

За участие в програмата за разработчици няма авансови такси за ползване на инфраструктурата (освен номиналната стойност на хардуера) и се предлага безплатно индиректно участие за дружества, които са на ранен етап и тепърва изграждат клиентска база. За продукти, които вече са с по-широко приложение, моделът на Coin се основава на използването на продукта по определен начин, така че разработчиците ще заплащат такса само когато потребителите извършват плащания с устройството за носене. Освен това достъпът до MDES е безплатен, като програмата за разработчици осигурява прозрачен процес за бърз достъп до инструменти и документация. Това позволява на производителите на устройства да се възползват от експертните познания както на MasterCard, така и на Coin, в съответните им области.

„Отдавна признаваме огромния потенциал, който имат разработчиците, за да оформят бъдещето на търговията и работихме усилено, за да се осигурим градивните елементи, с които да тласнем тази иновация напред. Развълнувани сме да разширим партньорството си с Coin, за да дадем възможност на разработчиците да използват платформата ни MDES за усъвършенстване на своите творения и за да се откроят в днешния свят, задвижван от устройства“, каза Шери Хеймънд, старши вицепрезидент, Цифрови плащания и лаборатории в MasterCard.

„Днес на пазара няма никой друг, който да предоставя на производителите на устройства за носене начин лесно и икономически ефективно да интегрират възможности за разплащане в своите устройства", каза Канишк Парашар, главен изпълнителен директор и съосновател на Coin.“ Записването за участие в програмата за разработчици на платежни решения дава на производители на устройства бърз достъп до готово решение. Нашата миниатюрна и сигурна технология за плащане, в съчетание с токенизацията на MasterCard, осигуряват на нашите партньори, произвеждащи устройства за носене, по-голяма ангажираност с потребителите, тъй като повече клиенти ще могат да плащат в движение.“ 

Leave a Reply