DA VINCI LEARNING ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА БУЛСАТКОМ И НЕТ1 В БЪЛГАРИЯ

Chello Central Europe I Юлия Трайкова I 1.04.2013

Телевизионният канал Da Vinci Learning вече се предлага на абонатите на “Булсатком” и “Нет1” чрез включването му в основните пакети, ставайки част от ежедневието на българските абонати. Този образователно-развлекателен канал, предназначен за цялото семейство, се предлага със субтитри на български език.
След стартирането си в България през 2009 година телевизионният канал Da Vinci Learning вече се предлага на 9.5 милиона абонати от Централна и Източна Европа и страните от бившата ОНД (страните от бившия ССCР), както и на голям брой пазари в Азия и Африка. Телевизионният канал продължава да засилва присъствието си в България – една от първите страни, в която се предлага Da Vinci Learning.
“Важното сътрудничество с „Булсатком“ и „Нет1“ дава възможност на зрителите да споделят полезни и забавни преживявания чрез достъпната за все по-голям брой български семейства възможност да участват в образователен процес, ориентиран към показването на отличени с награди образователни шоу програми и документални филми от цял свят”, заяви Фердинанд Хабсбург от „Да Винчи Медия“ – независима медийна група със седалище в Берлин.
Da Vinci Media GmbH (www.da-vinci-learning.com) е независима медийна група, предлагаща аудио-визуално образование по телевизията. Тя е основана през 2007 година от Фердинанд Хабсбург и е напълно независима компания, предлагаща и утвърждаваща програмата, акцентирайки на качественото съдържание. Медийната група предлага два телевизионни канала – Da Vinci Learning и Da Vinci U. Da Vinci Learning е семеен телевизионен канал за деца, родители и възрастни, който предлага увлекателни, вдъхновяващи и качествени образователни възможности. Отличени с награди образователни шоу програми и документални филми от цял свят, посветени на природата, технологиите, науката, откритията, цивилизациите, химията и много други, които ни показват света, в който живеем. Тъй като знанието е удоволствие, Da Vinci U ни дава универсално образование, показвайки на зрителите актуални научни и обществени спорове и лекции от най-авторитетни учители, философи и академици от най-реномирани образователни институции в света, като Университета в Йейл, Университета в Принстън, Линдау. Da Vinci U се предлага в Словения, Хърватия, Унгария, Чешката република, Словакия и Румъния.

„Булсатком“ е най-големият цифров доставчик на ТВ съдържание в България, като до края на тази година се очаква да предлага и услугата IPTV на абонатите си. Булсатком получи лицензия за 4ти GSM оператор, а в САЩ вече започва работа по построяването на спътника на "Булсатком" – първият български спътник за чисто търговски цели. Стремежите на компанията са да предлага възможно най-доброто съдържание на възможно най-добрата цена.
„НЕТ1“ е телекомуникационен оператор, предоставящ електронни съобщителни услуги от ново поколение. Компанията е създадена през 2007 г. и е сред най-големите доставчици на Интернет и Цифрова и HD Телевизия за крайни клиенти на територията на град София. “НЕТ 1” залага на коректност, качество и изключителна поддръжка по отношение на всички предоставяни услуги. Мисията на компанията е да даде възможност на хората да постигат повече, да се забавляват и общуват по-добре, превръщайки своите услуги в неразделна част от тяхното ежедневие.”

„Да Винчи Медия“
Тина Паразайда
Мениджър „Комуникации“
Тел.: +49(0)30 40 50 468 30
E-mail: tparazajda@davincitv.net
Website: www.da-vinci-learning.com / www.kids.da-vinci-learning.com 

Leave a Reply