Даниел Чипев става шеф на новините в БНТ, Миляна Велева – в ТВ7

Dnevnik.bg I 19.09.2003

Две големи телевизии обявиха днес, че сменят шефовете на новините си.

В обществената БНТ дирекция "Информация" ще бъде оглавена от журналиста Даниел Чипев, който досега беше заместник на изпълняващия тази длъжност Бойко Василев.

Приоритет на Чипев ще е продуцирането на съдържанието на нови медии, между които и социалните мрежи, ще продължи партньорството с онлайн медиите, започнало чрез "Новините в 100 секунди", ще развива публицистичния блок "Още от деня" в късния часови пояс.

Чипев започва кариерата си в БНТ през 1997 г., но е работил също и в теленизия "Ден" и Нова телевизия. Бил е водещ на новините в БНТ, а от 2010 г. и техен продуцент.

Директор "Новини и актуални предавания" на TВ7 и NEWS7 става Миляна Велева, която досега беше изпълнителен продуцент на дирекция "Спорт".

Назначението на Велева идва след промени в ръководството на ТВ7 и NEWS7, последвали след напускането на единия от двамата изпълнителни директори Николай Бареков. Тя поема поста от Жени Павлова, която пък се издига в член на борда на директорите на NEWS7, ще отговаря основно за актуалните предавания и ще следи и стратегическото развитие на информационния канал.

Миляна Велева е трупала журналистически стаж във вестниците "7 дни спорт" и "Сега", телевизиите Ринг, БНТ, TВ7 и NEWS7. Нейна сестра е вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Оригинална публикация

Leave a Reply