“Дарик радио” подаде молба за напускане на АБРО

www.dnesplus.bg | 17.01.2013

Българското национално "Дарик радио" подаде документи за напускане на Асоциацията на Българските Радио – и Телевизионни оператори (АБРО).

Ефективността на асоциацията е под въпрос и това е причина за желанието на медията да се оттегли от нея, уточняват от ръководството на "Дарик".
"Дарик" е единствената национална радиомрежа – член на АБРО. Тя обединява 64 медии, сред които ефирни, кабелни и сателитни телевизии, местни радиостанции.
Целта на сдружението е "да бъдат изградени силни, политически и икономически независими медии в България, които по най-ефективен начин да обслужват своята аудитория и защитават обществения интерес".
Член на асоциацията е и Би Ти Ви, която в края на месец декември миналата година влезе в търговски спор с кабелния оператор "Булсатком".
През тази седмица АБРО оповести позицията си по добилите публичност проблеми между телевизиите и кабелните оператори, кристализирали в проблемите между двете страни.
Чрез нея бяха отправени нападки към "Булсатком", че укрива абонати. Освен това АБРО обърна внимание, че операторите задържат над 80% от приходите си, които според АБРО би следвало да се инвестират в покупки на телевизионна продукция.
Така изразена позицията на АБРО не е потвърдена от "Дарик радио",
тъй като медията не следи текущата кореспонденция в асоциацията, която се готви да напусне.
Тъй като намира изнесените в позицията твърдения за "манипулативни" Булсатком обяви вчера категорично намерение да потърси правата си в съда. /vesti.bg

Оригинална публикация

 

Leave a Reply