Deep zone project идват за фестивал на съвременното изкуство в Кърджали

в. Нов живот, Кърджали | 28.06.2013 

На 29 юни, в събота в Кърджали ще се проведе Фестивал за съвременно изкуство под надслов “Докосни се до изкуството“.
Организаторите на събитието, Областна администрация в Кърджали, са привлекли съвременни творци, които ще представят арт произведения и своите модерни изпълнения в артистично декорираната Градска градина. Фестивалът започва в 11 часа и ще продължи шест часа.
Водещи на събитието са двама млади български актьори, познати на зрителите от популярни филми от малкия и голям екран – Албена Ставрева от "Забранена любов" и "Революция Z" и Евгени Будинов – от "Етажна собственост", "Корпус за бързо реагиране".
Ще участват ученици от СОУ "Отец Паисий", СОУ "П.Р.Славейков", СОУ "Владимир Димитров – Майстора", артбалетът към читалище "Обединение 1913" и децата от Ресурсния център за деца със специални образователни потребности. Програмата е наситена и с изпълнения на млади таланти от Смолян, от Националния дворец на децата в София. Ще дойдат и художникът Кирил Кацаров, графитистът Йовица Миленов, творци от ателие Дю Лар.
Голямата изненада е популярната група Deep Zone Project с тяхната чаровна вокалистка Надя. Те ще се качат на сцената по обяд и ще участват в програмата до края на фестивала.
Целта му е да засили ролята на съвременната култура като двигател за обновлението и развитие на периферни райони на България. Чрез иновативните културни събития се разнообразява културния календар в региона, областта се представя и като атрактивна туристическа дестинация.
Фестивалът "Докосни се до изкуството" се изпълнява в рамките на проект с финансовата подкрепа на Програмата за Европейско териториално сътрудничество "Гърция – България 2007-2013“.

Стр. 6 

Leave a Reply