Дейностите на световната верига Leo Burnett за България се поемат от звено към Публисис МАРК Груп

PRESS.dir.bg I 2010-05-13

София, 13 май 2010 г. – От началото на месец май 2010 г. дейността на световната рекламна верига Leo Burnett в България ще се осъществява от специализирано звено към Публисис МАРК Груп. Групата, управлявана от Николай Неделчев, е част от третия по големина световен комуникационен холдинг Publicis Groupe, собственик на рекламните агенции Leo Burnett, Publicis и Saatchi&Saatchi, веригите за медиапланиране и купуване ZenithOptimedia и StarcomMediavest Group, както и на специализирани агенции за дигитални комуникации и ПР.

Създаването на агенция Leo Burnett към Публисис МАРК Груп е част от световния процес по интегриране на дейностите на веригите, собственост на Publicis Groupe.

„Звеното към Публисис МАРК Груп ще предоставя услуги, отговарящи на световните стандарти за качество и креативност, прилагани от Leo Burnett по света и съм уверен, че тази промяна ще донесе допълнителна стойност към обслужването на клиентите” – каза Никола Новелоне, Изпълнителен директор на Leo Burnett за Централна и Източна Европа.

„Ефективното самостоятелно развитие на различни водещи марки и звена в Публисис МАРК Груп ни дава увереност, че интегрирането на Leo Burnett ще бъде успешно и агенцията ще заеме полагащото й се лидерско място.

Потенциалът на Групата ни и лесният достъп до различни комуникационни практики като дигитални решения, ПР и BTL решения, ще даде допълнително предимство на Leo Burnett за предлагане на иновативни и успешни комуникационни решения” – коментира Николай Неделчев, Изпълнителен директор на Публисис МАРК Груп.

За допълнителна информация:

Димитър Манлиев
02/43 40 790, 0896 786 736

За Публисис МАРК Груп

Публисис МАРК Груп е една от най-големите структури в областта на маркетинговите комуникации в България, развиваща своята дейност повече от 15 години. Групата е пълноправен партньор на Publicis Groupe за България. Публисис МАРК Груп обединява 12 специализирани агенции: Publicis MARC, Saatchi&Saatchi, Leo Burnett (агенции за рекламно обслужване), ZenithOptimedia (агенция за медийно планиране и купуване), ZedDigital Cybermark (агенция за интерактивен маркетинг), Публисис Диалог (агенция за директен маркетинг, интерактивни и BTL активности), Публисис Кънсалтънтс | МАРК (водеща агенция за PR обслужване), Carre Noir (агенция за корпоративен дизайн), Прагматика (агенция за маркетингови проучвания), Конекта (специализирана агенция за телемаркетинг), ХепиЕнд (аудио, видео и печатно производство) и MarketEyes (агенция за проучвания чрез метода “мистериозен купувач”).

Publicis Groupe е най-голямата комуникационна мрежа в Eвропа и трета по големина в света. Основана е през 1924 година в Париж. Притежава агенции в 109 държави и 229 града по света, сред които световните рекламни вериги Publicis, Saatchi & Saatchi и Leo Burnett.

One Response to “Дейностите на световната верига Leo Burnett за България се поемат от звено към Публисис МАРК Груп”

  1. Tweets that mention Дейностите на световната верига Leo Burnett за България се поемат от звено към Публисис МАРК Груп | PR&Медиа Новини -- Topsy.com Says:

    [...] This post was mentioned on Twitter by Vassilena Valchanova, Stoyan A. Stoyanov. Stoyan A. Stoyanov said: Дейностите на световната верига Leo Burnett за България се поемат от звено към Публисис МАРК Груп | PR&Медиа Новини http://bit.ly/dgXlnS [...]

Leave a Reply