Денят се познава от сутрешния блок

в. Преса | 07.07.2012 | 00:01 | Стр. 23

През лятото нито една ефирна телевизия не спира ранните си пояси

През лятото големите телевизии гасят част от прожекторите и минават на режим "икономичен", завъртайки в програмата повторения на минали рубрики и предавания. Изключения правят единствено сутрешните блокове и вечерните емисии, които продължават да ровят за новини. "Тази сутрин" по Би Ти Ви няма да спира работа в летните жеги, съобщиха от телевизията. По традиция от началото на август до средата на септември блокът скъсява времетраенето си. Тогава той ще почва в 7.30 часа, а не в 6.45, както е сега, и ще свършва отново в 9.30. В ефира Ани Цолова и Виктор Николаев ще са ту заедно, ту сами, когато другият е в отпуск. "Тази сутрин" обаче в нито един момент няма да се заменя от друг водещ и няма да разчита на външни лица, както се е случвало в предишни години.
Подобно ще е положението и на "Сан Стефано" 29. Водещата на "Денят започва" Жени Марчева ще отсъства от екрана само една седмица в края на юли. Тогава ще я замества икономическият експерт на БНТ Марио Гаврилов. Телевизията няма да кани гост-водещи нито от БНР, нито от Дарик радио, както направи в минали лета. Във времето за култура в "Денят започва" през юли ще работят Анна Ангелова и Даниел Ненчев, а през август – Александра Гюзелева-Шани и Георги Ангелов. От 20 август до 8 септември двамата ще правят анонсите си от Созопол, където, както винаги, ще е и тазгодишното издание на "Аполония". През юли във втория пояс на "Денят започва" ще се появят и две нови рубрики Всеки петък новинарите, съвместно със студенти и преподаватели от НАТФИЗ, ще правят рубрика, в която бъдещи актьори ще представят дипломните си спектакли. От следващия четвъртък пък ранобудните зрители ще гледат "Столът". В продължението на предаването, познато още от "Голямото четене", БНТ ще оставя стол в предварително обявена точка на столицата. На него ще може да сядат хора, които ще четат пасажи от любимите си книги.
От 16 юли в продължение на два месеца сутрешният блок на TV7 "Добро утро, България" ще предава от София само новини. Останалата част от предаването ще се прави и излъчва от Северното и Южното Черноморие. Морският пояс ще се нарича "Горещо лято" и ще се реализира от Николай Бареков, Петя Стефанова, Диана Радева, Инна Пелева и Жана Танева. В "Горещо лято" ще има минути за тонус, за туризъм, за проблеми в туризма, за плуване и други.
През пятото Нова телевизия също няма да спре дори за ден с ранните новини, съобщи пресслужбата й. Оттам обаче още не разказват какво точно ще има в "Здравей, България" през юли и август.
Текст под снимка
През юли и август проф. Юлиан Вучков (вляво) ще почива, а шефът му Николай Бареков ще работи от морето.

Стр. 23

Leave a Reply