Деветокласници организират най-големият турнир Starcraft II на Балканите

Vorpal e-Sports I 30.09.2013

Най-големият Starcraft II форум на Балканите ще се проведе на 19 и 20 октомври в София, Мall Paradise Center в залата на Boulderland (eтаж 3).

Организатор на събитието  е новата българска компания за електронни спортове Vorpal e-Sports, учредена от двама амбициозни деветокласници.

В състезанието ще участват 2-ма топ европейски играча и 2-ма от най-добрите български, заедно с още 2 -ма участника спечелили в предварително проведените отворени квалификации.

Регламента на състезанието ще е група от 6 играча, които ще се състезават всеки срещу всеки с топ 3 играчите продължаващи в следващата фаза.
Завършилият на първо място играч получава seed на финалите, докато 2-ро и 3-то място играят, за да се разбере кой ще е другия финалист.

Квалификациите ще се проведат Online на 5-ти и 6-ти октомври, а форматът им ще е Bracket с директна елиминация 2 от 3 до четвъртфиналите. Последните останали играчи ще бъдат сложени в две GSL-стил групи по 4.  Спечелилият първо място от всяка група ще играе срещу спечелилият второ място от другата група (3 от 5), след което ще останат само 2 -ма играча, които ще бъдат поканени да участват в Offline порцията от събитието.

Общият награднен фонд предвиден от Vorpal Bulgar Challenge е €5000.
Крайният победител ще спечели €2500, предвидената за 2-ро място наградата  е €1500,
а третото място ще гарантира спечелването на  €750.
Организаторите са помислили и за изненада от €250, която ще бъде връчена в деня на състезанието.

Един от най-добрите европейски коментатори Йоан "ТоD" Мерло ще направи дебюта си на Балканите в това събитие.
Най-добрият български коментатор Константин "NoThx" Кънев ще коментира за първи път Offline събитие на английски.
ТоD ще дойде със своите дълбоки анализи по играта на събитието ни, докато NoThx ще донесе със себе си познания за българските играчи и техните стилове. Тази нова комбинация ще донесе нов, забавен, но и качествен коментар за игрите.
Обзървърът ще е FunKa, известен с работата си по WCS Европа.

Вход свободен за 19 и 20 октомври 2013г.

За  повече информация на Vorpal e-Sports (http://www.vorpalchallenge.com/), Facebook (https://www.facebook.com/pages/Vorpal-e-Sports/598659790199024?fref=ts), Twitter (https://twitter.com/Vorpal_eSports) и Twitch (http://bg.twitch.tv/Vorpal_eSports). 

Leave a Reply