Димитър Цонев се връща в националната телевизия

www.vesti.bg I 26.03.2014
 
 Не очаквах да получа точно това предложение от БНТ, но в интерес на истината не се колебах дълго и го приех, заяви журналистът, който ще води вечерно публицистично предаване по същото време, по което върви и предаването, в което работеше доскоро – "Лице в лице" по Би Ти Ви.
 
Едно от емблематичните лица на БНТ – Димитър Цонев, се завръща в ефира на националната телевизия. От 31 март той ще е водещият на публицистичното предаване "Още от деня", където всеки делничен ден от 18.30 ч. ще дискутира горещите теми от света и България, съобщиха от националната медия. По същото време се излъчва и предаването "Лице в лице" по Би Ти Ви, в което Цонев беше водещ допреди десетина дни, но след промяна на концепцията на предаването беше принуден да напусне.
 
"Не очаквах да получа точно това предложение от БНТ, но в интерес на истината не се колебах дълго и го приех. Телевизионната си кариера в голяма степен дължа на БНТ и когато националната телевизия те покани, какъв друг избор, освен да приемеш. Надявам се с екипа на "Още от деня" да надградим това, което колегите са постигнали в последната година", заяви Димитър Цонев.
 
Голяма част от кариерата на Димитър Цонев е свързана с БНТ. Зрителите го познават като водещ и редактор на информационните емисии "По света и у нас". Дългият му професионален път в националната телевизия е свързан и с двете публицистични предавания – "Петък 22" и "Тема", а в продължение на две години той беше домакин и на популярното предаване "В неделя с…".
 
Снимка: БГНЕС
 

Leave a Reply