Директорът на БНР ще изнесе днес в НБУ публична лекция на тема “Обществено радио – имат ли нужда медиите от PR?”

Diploma.bg I Андрей ВЕЛЧЕВ I 2009-12-17

Валери ТодоровДепартамент „Масови комуникации” кани читателите на DIPLOMA.BG на публична лекция – "Обществено радио – имат ли нужда медиите от PR?".

Лектор ще е Валери Тодоров, генерален директор на БНР, а водещи: доц. д-р Михаил Мелтев, ръководител на Департамент „Масови комуникации”, и ст. ас. д-р Росен Стоянов

Лекцията ще се проведе на 17.12.2009 г., 16.20 часа в Корпус 1 – зала 217, Нов български унивеситет, кв. Овча купел 1, булевард Монтевидео №21.

За лекторът:

Валери Тодоров e роден на 25 август 1956 г. в Силистра. През 1974 г. завършва специализиран конкурсен клас по програмиране и изчислителна математика в местната гимназия в Силистра, а през 1981г. – Факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски".

След дипломирането си сътрудничи в радиото и централния печат, постоянен кореспондент е на в. "Студентска трибуна" и заместник-главен редактор на студентския университетски вестник "Софийски университет".

От 1981 г. започва работа в Главна редакция "Международна информация" на програма "Хоризонт" на Българското радио, където работи последователно като литературен сътрудник, редактор, коментатор, старши репортер, завеждащ редакция, заместник-главен редактор. Като журналист -международник специализира по проблемите на СССР, Русия и Източна Европа, а също по общоевропейски проблеми, разоръжаване. Автор е на документални телевизионни филми за важни етапи от развитието на Русия.

От януари 1993 г. до октомври 1997 г. Валери Тодоров е кореспондент на Българското национално радио (БНР) в Москва. След завръщането си през октомври 1997 г. е отговорен редактор и водещ на вечерното обзорно предаване на програма "Хоризонт" на БНР – "Нещо повече". До 21 януари 1998 г. е директор на програма "Хоризонт" на БНР. От януари 1999 г. до 4 ноември 2005 г. е завеждащ Кореспондентския пункт на Българската национална телевизия в Москва и нещатен кореспондент на Българската телеграфна агенция. Работил е за почти всички централни вестници и списания в България, а също за регионалния печат, радио и телевизия. През 2006 г. е удостоен с най-високото отличие за чуждестранен журналист от Медиа-съюз на Русия.

До избирането му за генерален директор на Българското национално радио е директор на "Радиоразпространение" в БНР и изпълняващ длъжността директор на радио "Благоевград".

Снимка: www.public-republic.com

Оригинална публикация

Leave a Reply