DiVino.Taste – възможност да дегустирате най-доброто българско вино

ROI Communication I 29.09.2011

На 19 и 20 ноември 2011 г. (събота и неделя) в Централен военен клуб в София ще се проведе първият по рода си форум на българското вино DiVino.Taste.

DiVino.Taste е събитие, на което българските винопроизводители ще могат да се срещнат със своите потребители и да им предложат възможност да дегустират качествените български вина. В същото време Divino.Taste има за цел да се превърне в една професионална платформа за комуникация и директен контакт между българските винопроизводители и ресторантьорите, дистрибуторите и крайните клиенти.
В рамките на двата дни на изложението гостите на DiVino.Taste ще могат да дегустират над 200 от най-добрите български вина и да се срещнат и да разговарят с техните производители. Изложението е отворено както за утвърдените познавачи и професионалистите от винения бранш, така и за широката публика от любители на виното.
Двама Master of Wine – Каролайн Гилби (Великобритания) и Константинос Лазаракис (Гърция) допълват утвърдените имена на експертите, които ще водят семинарната част – Вили Гълъбова, Яна Петкова, Юлия Костадинова, Ясен Захариев, Радослав Радев и Любомир Попйорданов.
“Решихме да поставим началото на изложението DiVino.Taste с намерението то да се превърне в ежегоден форум на българското вино,” заявява Емил Коралов, един от създателите на DiVino.Taste и генерален мениджър на издателство Gourmet Publishing.
“Идеята ни е събитието да бъде витрина, която да показва лицето на новото българско вино,” споделя и Юлия Костадинова, винен журналист и главен редактор на DiVino.bg.
Събитието ще се проведе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Организатор на Divino.Taste e Gourmet Publishing.

Повече за DiVino.Taste
DiVino.Taste е разделен на три части – Изложение на българските винопроизводители, Майсторски класове и лекции и Свободна зона.

Изложението на български вина ще събере 35 от най-добрите български винопроизводители, които ще представят вината си пред взискателната публика на DiVino.Taste. Всеки производител има право да участва с до 7 вина, които ще бъдат представени от собствениците или винарите, които са направили виното. Всеки посетител ще има пряк контакт с хората, които стоят зад всяка една от участващите български изби и ще може да опита и да се запознае с концепцията и философията им за вината. Входът до изложението е с билети, а закупилите билет за поне един от майсторските класове имат достъп до изложението и в двата дни.
Майсторските класове и лекциите ще обогатят знанията на записалите се за виното, ще ги срещнат с най-добрите български винени експерти. Чуждестранните лектори са на изключително ниво. Майсторските класове включват както курс за начинаещи дегустатори, така и обучения и дегустации на по-високо ниво.
Лекциите са ориентирани предимно към хората, които са свързани с бизнеса с вино във всичките му аспекти.
Всеки, който иска да е част от Майсторските класове е необходимо да си купи билет. Лекциите са безплатни за закупилите билет поне за един майсторски клас, както и за посетителите на изложението със задължителна предварителна регистрация.
Свободната зона е място, в което ще бъдат разположени щандове с лека храна, безалкохолни напитки и кафе, информационни пунктове на партньорите и организаторите. Достъпът до нея е срещу закупен билет за изложението или за майсторски клас.

За Gourmet Publishing
Зад идеята за организирането на голямо винено изложение в София стои екипът на сайта за винена публицистка и култура DiVino.bg, който е част от издателство Gourmet Publishing.
Gourmet Publishing е създадена от висококвалифицирани и вдъхновени професионалисти в областта на винената и гурме публицистика и култура. Това са високо ценени критици, не само защото са истински свързани с виното и храната, а и защото са идеолози за създаване на винена и гурме общност в България. Всички те са убедени, че в България се прави много добро вино, но малко хора знаят за това.

Повече на: http://taste.divino.bg/ 

Leave a Reply