Доброволчески инициативи в цяла БГ в памет на Валя Крушкина

www.vesti.bg | 24.06.2013 

23 юни – денят, посветен в памет на журналиста на БНТ Валя Крушкина, бе отбелязан с различни доброволчески инициативи в цялата страна, съобщават от БНТ.
Продължавайки нейната мисия – да направим нещо добро, журналисти от "По света и у нас" посетиха Дома за възрастни хора в столичния квартал "Зона Б5". Към каузата се присъединиха и младежи от Русе, които вдъхнаха кураж и самочувствие на хората от най-големия приют в страната.
Освен десетките приятели на журналистката, които подкрепиха идеята в София, Варна, Пловдив, Русе и Сливен, инициативата срещна приятел и в лицето на социалния министър Хасан Адемов. Той не успя да присъства на акциите, но обеща да работи в посока подобряване качеството на живота на възрастните хората у нас.
"Мисля, че Валя беше точно човек, който излъчваше страхотен позитивизъм. Винаги, когато говориш с нея, само да ти се усмихне и… някак си така ти става по-леко. И се надявам това нещо да успеем да го съхраним", споделя Вирджиния Славчева, редактор в "По света и у нас".
"Искам да благодаря на БНТ, защото те бяха инициаторите на инициативите, те бяха онези, които казаха: ние можем и трябва да направим нещо, а винаги има съмишленици и те се намират лесно, когато идеята е добра", сподели Илияна Николова от Фондация "Работилница за граждански инициативи", Фонд "Валя Крушкина". /БГНЕС / 

Leave a Reply