“Досиетата “Х” се завръщат

в. Монитор | 01.02.2011
 
Култовата поредица с Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън се завърта по bTV Cinema
 
В света на паранормалните явления отново ще се потопят зрителите на bTV Cinema от 7 февруари с научнофантастичния сериал "Досиетата "Х". Култовата поредица, в която главните роли се изпълняват от Дейвид Духовни и Джилиан Андерсън, ще се излъчва всяка делнична вечер от 22:00 ч.

Сериалът се състои от 9 сезона, като първият е излъчен през 1993 г. Носител е на редица престижни награди, сред които "Златен глобус" за най-добър драматичен сериал, награда "Еми“ за най-добри звукови ефекти и за най-добър декор. През 1997 г. Дейвид Духовни печели "Златен глобус" за най-добър актьор в драматичен сериал, а Джилиан Андерсън е отличена със същата награда за най-добра актриса.
Главният герой в сериала е необикновеният агент на ФБР Фокс Мълдър. Той се заема да разследва група от неразрешени случаи, познати като "Досиетата "Х", за които се предполага, че включват паранормални явления. За да опровергае неговите теории, се появява и Дейна Скъли – млад, скептичен агент, с диплома по медицина, пристрастена към науката. По време на разследванията си агентите се сблъскват със сложни правителствени заговори, извънземни, мистични истории.

Стр. 25

Leave a Reply