ДВА НОВИ БЪЛГАРСКИ СЕРИАЛА

в. Седем | Емил СОФРОНИЕВ | 23.02.2011

 

Нито лош, нито добър ще е героят на Христо Мутафчиев в проекта на продуцентската компания СИА и БНТ "Под прикритие". Актьорът присъства на представянето на екипа в студио 3 на БНТ, който ще реализира продукцията. Работата по проекта на режисьора Димитър Митовски и Христо Мутафчиев започнала, преди да се случи "тъпата случка", както двамата сами я определиха. На 26 октомври миналата година Мутафчиев получи инсулт по време на снимки на нов филм в Бургас. Оперираха го същия ден в столичната болница "Св. Иван Рилски", за да отстранят голям съсирек от мозъка му.
Продуцентите все още крият в кой от 12-те епизода ще се включи актьорът. Димитър Митовски каза загадъчно, че Христо Мутафчиев ще участва през цялото време, ще е "суперинтересен образ и ще бъде много любопитно".
Сериалът тръгва напролет. Сред другите актьори в проекта са Захари Бахаров, Ивайло Захариев, Михаил Билалов и манекенката Ирена Милянкова.
Стоянка Мутафова, Иван Юруков, Виолета Марковска, Силвия Лулчева и любимите комедийни актьори на България пък са сред звездите на друга мащабна тв продукция. bTV съвместно с Dream Team Productions започна снимките на новия български сериал "Столичани в повече", който от месец март ще радва зрителите с неповторим сюжет и ярки персонажи.
Сериалът е в жанра комедийна драма. "Столичани в повече" се снима с най-съвременната дигитална кинокамера, използвана и при заснемането на холивудските мегапродукции "Хобитът", "Социална мрежа", "Карибски пирати" 4.
Стоянка Мутафова, Иван Юруков, Любо Нейков, Виолета Марковска, Кръстьо Лафазанов, Силвия Лулчева, Албена Павлова, Ева Тепавичарова, Руслан Мъйнов, Христо Гърбов, Ненчо Илчев, Васил Драганов и 12-годишната Мина Маркова са сред звездите, които зрителите ще видят в ролите на вълнуващите персонажи в комедийната драма.
Сериалът пресъздава съвременния живот в едно софийско предградие, като проследява драматичните и комични отношения между две големи съседски фамилии. Щастието за едното семейство задължително означава нещастие за другото. Безценна историческа находка провокира мечтите за бързо забогатяване и изостря съревнованието между двете фамилии. Интригите, алчността, корупцията, завистта, но също така и смелостта, романтиката и веселието са неизменна част от живота на героите всеки ден. Когато обаче немислимата любов се случи, идва сблъсъкът с разума, честта и семейното щастие и историята тръгва в неочаквана посока…
Продуцент на "Столичани в повече" от страна на творческия екип на Dream Team Productions е Евтим Милошев. Креативен продуцент е Иван Спасов, а главен сценарист – Емил Марков. Режисьори на сериала са Виктор Божинов и Александър Косев. Оператори са Ненад Бороевич и Антон Огнянов.

Стр. 28-29

Leave a Reply