Единайсет камери на БНТ излъчват Балканиадата по лека атлетика

www.dariknews.bg | 19.07.2013 

11 камери на Българската национална телевизия ще излъчват Балканиадата по лека атлетика, която ще се проведе следващата седмица в Стара Загора. За града това е първо домакинство на състезание от толкова висок ранг в леката атлетика от 28 години насам.
Официалното откриване на турнира е на 27 юли в 16,00 часа на стадион „Берое". В състезанията ще участват 700 спортисти, треньори, журналисти и гости от 12 държави. Ще бъдат дадени общо 60 старта в 30 дисциплини. Преките предавания на телевизията са предвидени за 27 и 28 юли, в часовия пояс от 17.30 до 19.30 часа.
Ремонтираната лекоатлетическа дава на Стара Загора възможност да се завърне в славните времена на Международния турнир „Самарско знаме" и световния рекорд на Йорданка Донкова -12,21сек. от август 1988 г., в дисциплината 100 метра с препятствия, който и до днес не е подобрен.
Основна заслуга за връщането на Стара Загора в света на леката атлетика имат кметът Живко Тодоров и Общинският съвет с председател Емил Христов. Със свои решения те позволиха пистата да се стопанисва от Спортен клуб по лека атлетика „Берое". Ремонтът е на стойност от 1,2 млн. лева, като по-голяма част от парите са осигурени от Министерството на спорта.

 

Leave a Reply