Експедиция “Преоткрий България” с откривателски материал в списание “Осем”

Сдружение "Културни проекти" I 8.09.2010

Излезе най-новият брой на списание "Осем", в което е публикуван материал за една от най-дълго обитаваните пещери в България – Водната пещера край село Табачка.

Скрита в скалните извивки на Русенски лом, пещерата е приютявала обикновени хора, монаси и отшелници от времето на халколита, чак до османското владичество. Уникални снимки от пътуването на експедицията, следи от древни хора и съвременни иманяри и приключенски разказ можете да намерите в статията в септемврийския брой на "Осем". Авторите Евгени Димитров и Любомир Бенковски достигат по стръмна скална пътека до пещерата, за да открият там освен надписи на старогръцки, така и съвременни графити от футболни запалянковци…

Експедиция „Преоткрий България“ е медиен проект на Сдружение "Културни проекти" и агенция Булфото. Нейната цел е да открие и популяризира малко известни, но стойностни и интересни исторически обекти в България. В рамките на една година мобилен екип от фотографи и журналисти, качен на високопроходим автомобил Chevrolet Captiva, ще обикаля и преоткрива интересни и труднодостъпни места в страната. Инициативата тръгна с подкрепата на Шевролет България, София Ауто, Обединена българска банка и Ауто Груп – 5.

Експедиция „Преоткрий България” включва мобилен екип фотографи и журналисти, качен на високопроходим автомобил Chevrolet Captiva, който ще обикаля интересни и труднодостъпни места в България. Най-добрите фотографски и журналистически попадения ще бъдат публикувани в български и чуждестранни медии.

Leave a Reply