Елена Илиева оглави Комитета за потребителите на пийпълметрични данни

в. Монитор | 10.12.2013 

Елена Илиева е избрана за председател на Управителния съвет на Комитета на потребителите на пийпълметрични данни за телевизионна аудитория. Това е станало по време на отчетно-изборно Общо събрание на комитета в началото на месеца, съобщиха от организацията. За заместник-председател е избрана София Пенева. За членове на УС бяха избрани представители на "Кока-Кола България" ЕООД, "Монделийз България" АД, "Данон СердикаАД (квота на рекламодателите), "Графити ББДО" АД, Публисис" АД, "Медиа С СМВ" (квота на агенциите) и bTV, Нова, БНТ, TV7 и The Voice (квота на телевизиите).
Основният приоритет на комитета през последните две години бе насочен към подобряване на пийпълметричната услуга и усъвършенстване на системата за мерене на телевизионни рейтинги. От организацията посочват, че успешна стъпка в тази посока е бил одитът на пийпълметричната система от френската компания CESР за периода 15 юни – 31 октомври 2013 г. Общото събрание е приело доклада на CESP, който дава положителна оценка за методологията, по която е построен пийпълметричният панел, и условията, при които се прилага тя.
Препоръките на одиторите, които са постъпили в рамките на обсъжданията, ще бъдат детайлно разгледани от новата Техническа комисия, която предстои да бъде избрана на първото заседание на Управителния съвет. Също тогава ще бъдат приети и основните направления на дейността на организацията за 2014 година, както и конкретните стъпки, които следват от извършения одит, посочват от комитета.

Стр. 23

 

Leave a Reply