Емил Кошлуков: Аз съм духовен баща на Вили Сечкова

Супер 19 минути | Денка КОЛЕЛА | 01.04.2011

Как станахте продуцент? Не е ли много различно занимание от политиката?

Когато направихме компанията No Frame, вече исках да се занимавам с телевизия. Говорих с друга продуцентска къща, бях предложил даже няколко формата на предавания – някои от тях американски, които съм гледал, други бяха авторски. В един момент си казах, че няма смисъл да давам парите на друг, за да продуцира нещо, което аз съм измислил. С Вили Сечкова сме приятели отдавна. Аз съм и кръстник. Тя имаше телевизионен опит от Градски легенди, тъй като беше и продуцент там. Предложих й да рискуваме и да направим продуцентска къща. Поканих я, защото сме близки и приятели, а и защото тя има опит в телевизията. Вили има и много голяма енергия и хъс да пробва нови неща. Доста странни птици сме с нея и имаме различно от другите виждане за телевизията. Стартирахме No Frame с няколко продукти, които другите продуцентски къщи мислеха, че са безумие. Споделено с Камелия е едно от най-добрите предавания в ТВ7. Когато казахме, че ще сложим фолк певица да води драматични истории, да анализира и коментира с хора личните им трагедии, всички се смееха. Кой ще й вярва на Камелия, която върти кючеци вечер в бара, че може да те разпита за починалото ти дете? Огромен риск, поехме го и в момента това е най-гледаното предаване. Всички продуценти правят готварски предавания. Ние взехме Лео – човек, който не говори български. Как така, готвач ще ти обяснява рецепта, на език които неразбира. Сега е едно от най-рейтинговите предавания. Като продуцентска къща направихме няколко смели хода, които бяха и голямо предизвикателство, и голям риск.

С Вили Сечкова делите едно бюро. Кой е шефът?

В понеделник, сряда и петък е тя, защото тогава е тук. През другото време гледа сина си. Вчера например издаде заповед да не се пуши вътре. И, между другото, е права. Понеже и двамата пушим, сега като си забранихме, намалихме цигарите. Доверявам се много на Вили, защото тя има страхотен нюх и опит. Има и естетически вкус. Като види нещо, разбира как става. Говори езици, гледа чужди телевизии, непрекъснато следи за нови неща, опитва се да развие фирмата. Вярвам й, защото е доста по-млада и хваща по-модерни тенденции. В някои случаи, въпреки че ме водят много либерален и модерен , съм по-консервативен. Рисковете, които поемаме, до голяма степен се дължат на нея. Така че й се доверявам като интуиция и нюх. Освен това е много добър мениджър. Тя познава продуцентската работа много по-добре от мен. Разбира се, аз съм акционерът във фирмата, изградил съм компанията, но смятам, че Вили се справя брилянтно. Занимавам се по-скоро с офиса, подредбата на администрацията на самата компания. Когато се стигне до творчески решения, предпочитам да вземам нейното мнение.

Били ли сте гаджета с нея?

Не. Аз съм й кръстник. Според православието кръстникът е духовен баща. Това е роднинска връзка. Можеш да имаш различни бащи, ако майка ти се омъжва повторно, но не можеш да имаш повече от един кръстник. Така че това би било буквално кръвосмешение.

А извън работата кого слуша?

Сега слуша повече най-малкия член на семейството си, защото той е по-гръмогласен. Така че подозирам, че синът й Алекс е послушаният в момента. За съжаление, Напоследък не ни остава време да излизаме и да върлуваме. А бих искал да си припомним младините и да направим Солун на малки солунчета, както сме го правили неведнъж.

Липсва ли Ви политиката? Мислите ли да се върнете отново към нея?

Не. В момента не. Мисля, че 20 години са достатъчни. Ако съм имал някакво задължение към народа и страната си за това, че през годините са ме създали като име, като фигура, че благодарение на моя народ съм завършил в Америка и са ми дали стипендия, защото са ме забелязали като политически лидер, смятам, че съм върнал този дълг. Разбира се, в момента пак се занимавам с политика, но сега съм от другата страна на микрофона. От 2 април започвам да водя всяка събота и новото си предаване "Факторът: Кошлуков" по ТВ7, където ще мога да изразявам и политическите си позиции.

Смятате ли, че сегашното правителство ще издържи до края на мандата си?

Разбира се, никакъв проблем. Нямат алтернатива, параметрите им са добри. Скандалите, които виждате, са текущи. Да, имат грешки, доста проблеми, които трябва да решат, но за момента са най-добрите на терена.

А трябва ли да се появи друг? Това, че няма алтернатива, не означава, че едно управление е успешно.

Мисля, че средната температура за годината трябва да е 23 градуса, но за съжаление това става в Карибите, а не в България. Мисля много неща, но в политиката правиш това, което е възможно. В българската политика опозицията, опонентите на ГЕРБ, са далеч по-слаби. Би било хубаво да има конкуренция между мощни десница и левица, за да може човек да коментира политиката. Но в момента най-голямата десница е ГЕРБ и най-добрата политика, съдейки по одобрение и рейтинги*. е тяхната. На БСП хората нямат доверие. Ако бяха хубави, нямаше да паднат от власт. НДСВ изчезна, ДПС е с проблеми, в старата десница са пет човека.

Очаквате ли изненади на президентските избори?

Кандидатурите, които съм чул и в момента да се коментират – на Волен Сидеров и на Метена Кунева, не мисля, че имат големи шансове срещу кандидатура на ГЕРБ.

Мислите, че може самият Бойко Борисов да се кандидатира за президент?

Не. Той каза, че няма Освен това е поел ангажимент като премиер – да работи, да състави правителство и да върви напред. ГЕРБ ще си издигнат друг кандидат, който има шансове. Като ги почна по министри от Ники Младенов до Плевнелиев всичките стават.

Как ще отговорите на хората, които твърдят, че сте служител на Бойко Борисов – обслужвате неговите интереси?

Какво означа ва да съм служител на Бойко Борисов? Когато бях председател на Новото време – (преди да подам оставка), съм се явявал на избори срещу Бойко Борисов. Участвал съм в дебати като опонент на ГЕРБ и то на последните парлементарни избори. По-скоро той е бил мой служител, докато беше главен секретар на МВР, а аз съм бил депутат и съм избрал кабинета, който го е назначил. Отчитал се е пред мен в парламента и съм го викал на изслушване в комисията на която съм бил председател.

Какво не можете да си простите?

Че от 178 държави в света, се родих в България. Шегувам се. Надявам се, че нямам чак такива грехове, които да са непростими. Вярвам, че ако човек се покае и изповяда греха си, ще получи опрощение.

Коя е най-голямата Ви загуба?

В буквалния смисъл на думата – една загуба във Вегас. В преносния – не можах да бъда добър баща на дъщеря ми. Тя живее с майка си в Америка.

Стр. 22

One Response to “Емил Кошлуков: Аз съм духовен баща на Вили Сечкова”

  1. Вили Сечкова е мега шефка, разпорежда се в ТВ предавания! - Екрана.инфо Says:

    [...] нейното предаване по bTV можете да прочетете тук – http://prnew.info/emil-koshlukov-az-sym-duhoven-bashta-na-vili-sechkova/ .Чуват се много негативни гласове за водещата в [...]

Leave a Reply