Емил Янев и Кин Стоянов от Радио София подадоха оставка

www.24chasa.bg I 02.10.2014г. 

"Подадохме оставка, защото журналистика се прави от свободни хора за свободни хора." Това каза вчера Емил Янев – журналист от програма Радио София. Доскоро той водеше няколко авторски предавания там заедно с Кин Стоянов, сина на Радой Ралин. Всички, включително и "Часът на инфохолиците", са вече свалени от ефир. "Взехме това тежко решение, защото атмосферата в радиото стана непоносима. Репортери, които стоят по 8 ч на ден на работните си места и им броят минутите, не могат да бъдат репортери. Наложи ми се дори да пиша обяснение защо периодично нарушавам трудовата дисциплина. Като т. 2 гласеше: "Информирахте ли прекия си ръководител, че ще отидете на зъболекар?", разказа още Янев. В подкрепа на двамата журналисти се изказа и бившият генерален директор на БНР Валерий Тодоров. 

 

Оригинална публикация 

One Response to “Емил Янев и Кин Стоянов от Радио София подадоха оставка”

  1. Stefan Chtunc Says:

    Гонението срещу “Часът на инфохолиците” и двамата изявени журналисти е част от Руската информационна война срещу България. В техните предавания много от слушателите за пръв път чуха в националния ефир потулени теми като:
    “Генерал Колев пленява руско знаме на бойното поле” , “Превратът на офицерите русофили” и “Руски окупационнен фонд за създаване на заддунавска област” съдържащ разсекретени дипломатически писма /нещо като Уйкиликс на 19 век/ заркриващи пъклените планове на Москва.
    Сега разбирате ли защо са неудобни?

Leave a Reply