Евелина Павлова: Личният чар е част от професията

в. Република, ТВ приложение | Доротея НИКОЛОВА | 22.04.2011

Първата й среща с радиото е, когато е само на 19. В следващите 18 години работи като водеща в радио FM+, като през две от тях е и програмен директор. Същата позиция заема и в Мила Голд и Star FM. Ролята на телевизионен водещ приема в първите два сезона на Big Brother, а след това става лице на токшоуто "На твое място" и предаването "Без багаж". В момента е водеща на "Аз обичам България" по Нова тв. Има диплома на икономист. Омъжена е от 10 години и има дъщеря Ана.

- Скоро се върна на малкия екран като водеща на "Аз обичам България". Как се чувстваш на снимачната площадка на предаването?

- Отлично. С тези умни и харизматични капитани до себе си. Настроението на предаването е страхотно, въпросите са наистина интересни, а гостите до момента са хора. с които с удоволствие бих говорила и извън "сцената".

- Каква е идеята на шоуто? Старият лозунг "Опознай родината, за да я обикнеш?

- Припомни си историята, доброто българско кино. спортните победи….! Ние се забавляваме, а дали обичаме, е нещо много лично, което не се пропагандира в тв програми. Така мисля аз.

- Ти самата научи ли нови неща от предаването и какво наистина обичаш от България?

- И научих много нови неща. и си припомних доста позабравени. Обичам истински природата българската музика, храната. Обичам летата в Лозенец и ските в Банско, обичам Искърското дефиле през пролетта.

- Как избирате участниците в двата отбора? Само известни личности ли ще каните?

- Да. Интересни хора с мнение и очевидно завидни познания.

- Защо още не сте поканили премиера Бойко Борисов, той може би с удоволствие би участвал?

- Изпуснахме шанса да "открие" предаването. Аз бих била много любопитна да чуя неговите отговори.

- Ти си един от най-добрите радиоводещи. Кое предпочиташ – интимното радиостудио или студиото на телевизионно риалити?

- Почти съм забравила какво е да си водещ на тв предаване. В това шоу се чувствам прекрасно, защото е откровено. без пропаганда и с много музика и настроение. Радиото беше константа в живота ми. Много неща се променяха през изминалите 17-18 години, а радиото оставаше. Вярвам, че това е призванието ми. Радио и телевизия – и в двете се чувствам удобно. Обичам да общувам с интересни хора. В радиото общуваш чрез музика, която е най-великият комуникатор. Телевизията дава други възможности.

- Каква е дозата професионализъм и каква – личен чар. за да бъдеш наистина добър водещ?

- Личният чар се оказва част от професионализма. Напоследък се замислих точно върху това, че има недипломирани актриси, които се справят по-добре от дипломираните. За да си добър водещ, Вероятно трябва да има какво да кажеш. Професионализмът те учи само как да го направиш.

- Коя е най-голямата клопка, в която може да попадне един водещ?

- Капаните сами си ги залагаме. Haй-големите гафове стават, когато си повярваш твърде много u не се подготвиш.

- Какво би посъветвала тези. които искат да тръгнат по този път?

- Да помислят още веднъж. И да се учат. Гледам на всеки ден преживян в радиото, като на откраднат. Сега преоткривам телевизията.

- Какви качества трябва да притежава една жена, за да се пребори с конкуренцията в този мъжки свят, където повечето "успели" жени трябва да имат поне триста кубика силикон и леко безпомощно – "глуповато" излъчване?

- Спомням си как преди години един от шефовете ми каза. че една жена има шанс когато мъжете се откажат. Опитът ми показа, че мъжете често се отказват. Аз не съм човек, който се бори с конкуренцията на всяка цена. Както казва Мърфи – ако твърде дълго чакаш на една опашка, може би е грешната. Нещата просто се случват. Колкото до безпомощно-глуповатото излъчване – упражнявам го пред мъжа ми.

- Какво предаване мечтаеш да Водиш?

- Пътешествия и музика – това са моите води.

- Правила ли си гафове в ефир?

- Да. Точно както и в живота, важно е да си признаеш грешката и тя почти Винаги става симпатична. Когато се смееш над себе си. не е интересно да ти се присмиват.

- Казващ че най-голямата ти страст е музиката. Каква е любимата ти музика?

- Rock’N'Roll. Още не мога да си преживея бунтарския период. Също така Jazz, Blues…

- Интервюирала си много световни звезди от музикалната сцена. Каква е разликата между тях и българските звезди? И интервюто с кой изпълнител ти е било най-интересно?

- Интервюто с John Lord. С него имахме много интересен, почти философски разговор, за това какво се случва с музиката през 60-те години и дали може да се случи отново такава революция. Сред българските музиканти имам доста приятели. Това, че мога да си говоря с тях за общата ни любов, ме кара да се чувствам привилегирована.

- Четох, че обичаш екстремните спортове. Разкажи малко повече какво ти носи адреналинът и изобщо какво обичаш да правиш, когато си почиваш?

- Всички В моето семейството са луди глави и аз постепенно започнах да възприемам. Обичам зимните и водни ски, а също така и мотокроса. Тук бедата е в това че мога Всичко наум, но когато се стигне до екшън – падам, ставам и ближа рани.

Стр. 4-5

Leave a Reply