Евгени Минчев: д-р Енчев ми открадна пиар идея!

в. Торнадо | Еми МАРИЯНСКА | 21.07.2011

В миналия брой "Торнадо" публикува мненията на пластичния хирург д-р Ангел Енчев и на наетата от него рекламна фирма СИКС ФИНГЪРС, изработила скандалните билбордове "Прекалено красива съм…" които бяха цензурирани.
Д-р Енчев каза пред вестника, че не разбира от реклама, но затова пък оставя душата си в операционната; категорично отрича да поставя образованието по-ниско от красотата, на която гледа като на естетическа категория; по никакъв начин не противопоставя двете и затова се е образовал. От рекламната фирма пък продължават да твърдят, че рекламната кампания за д-р Енчев е заложила на емоционалната провокация и че в практиката си имат далеч по-скандални примери, които обаче не са били санкционирани.
Веднага след публикацията в "Торнадо" се обади модният спец и светски лъв лорд Евгени Минчев ъв Итън и наля масло в огъня, като даде друг ракурс на скандала – че всъщност част от идеите в рекламните билбордове били откраднати от него. Разбра се, че става дума за слоугъна "БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р ЕНЧЕВ!" Ето какво каза самият Минчев пред "Торнадо": "Аз съм малко разочарован как една прекрасна идея, възникнала в джипа на д-р Енчев, бе употребена извън своя контекст. Преди изобщо да подозирам, че д-р Енчев има други намерения за своя пиар и че аз няма да съм повече с него (за което ми писа в имейл), ние пътувахме за Македония. По пътя той весело ме разпитваше как смятам да организирам пиар кампанията му за следващата година и аз спонтанно казах, че мото като "БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р ЕНЧЕВ!" е точното попадение, но над това мото трябва да застанат негови известни пациенти и пр. Също така разработих и темата "ПО ТЕЛАТА ИМ ЩЕ МЕ ПОЗНАЕТЕ", което Ангел също използва, въпреки че вече нямахме споразумение за пиар услуги. По-късно видях това мото добавено на негови стари билбордове по магистралата, което намирам за изключително недобронамерено и неприятелско. Наскоро научих, че комисия е цензурирала билбордовете на д-р Енчев. Разбира се, не е цензурирала онази, измислена от мен самия част – а именно "Благодаря ви….", за която и фирмата твърди, че съществува самостоятелно в публичното пространство. Естествено, че не са мои глуповатите послания, които се опитват да поставят българката на едно посредствено и тъжно ниво, което тя не заслужава. Да съчетаеш двете послания е все едно да сложиш потури на фрак! Аз мисля, че на д-р Ангел Енчев трябва да му се постави рекламна карантина за известно време.
***
Хирургът: Даде акъл на д-р Ильо Стоянов
"Никога не съм използвал неговите слоугъни. Евгени нещо се е объркал. Той ми беше пиар едно време и ми беше предложил да направя рекламна кампания с два слоугъна: "По лицата им ще ме познаете" и "По телата им ще ме познаете". Същите рекламни слоугъни е предложил на д-р Ильо Стоянов. След като се скарахме, аз намерих СИКС ФИНГЪРС и се обърнах към тях те да направят рекламната ми кампания. Останалото го знаете."

Стр. 19

Leave a Reply