Евгени Минчев: Живот на педал

в. Седмичен Труд | Юлия ВЪЛКОВА | 2010-03-31

Преди четири години, по-уверен от всякога, PR-ът на богатите и известните Евгени Минчев анонсира първия Руски бал в България. Въпреки песимистичните прогнози, той привлече за почетен патрон тогавашния посланик Потапов, а наследникът на Лев Толстой – граф Андрей Толстой, му дойде на крака заедно със синовете си. Продадоха се над 150 места и това предизвика следващата година Евгени да наеме Кралската зала на "Шератон" за над 320 души. Оттогава лъскавата проява се радва на незапомнен успех. Тази година за организацията идва екипът на гастронома на английската кралица – Антон Мосимън.

- Откъде тръгна идеята за Руски бал у нас?

- Дойде съвсем естествено – винаги съм харесвал руската култура и кухня. Срещнах съдействието на мои заможни клиенти и приятели, после ме подкрепиха партньори по света…

- Къде по света правят Руски бал?

- Специален гост съм на руските балове в Лондон. Единият се казва "Война и мир" и е дело на граф Андрей Толстой, а другият е на руския престолонаследник принц Димитрий. Тъкмо той се организира от Антон Мосимън, който ще у нас на 23 април в "Шератон". Миналата година бях партньор на Руския бал във Виена, тази година имам прекалено много ангажименти в Лондон, за да стоя и във Виена.

- Как екипът на Антон Мосимън ще допринесе за великолепието на твоя бал?

- Антон Мосимън е носител на Ордена на Британската Империя за гастрономически принос в историята на Великобритания. Неговият клуб MosimannNs е сред най-престижните в Лондон и достъп има само определен и одобрен от него кръг от бизнесмени и представители на аристокрацията. Мосимън организира кетеринга на Зимните олимпийски игри във Ванкувър, прави десетки частни партита за големи корпорации. Идването у нас е сензация, която се надявам да бъде оценена.

- Имаш прозвището на пиар на звездите. Всъщност ти ги създаваш. Макар да са имали заслуги и постижения, докато не те познаваха, и светските хроники не знаеха за тях.

- Полу на шега, полу на истина казвам, че който е пипнал Евгени Минчев, става звезда. Зависи обаче къде аз го пипам… Ха-ха-ха! Аз съм спонтанен в решенията си да направя някого известен, в друг случай това се основава на моя опит и на хонорара. PR-ът е професия като всяка друга и допринася за професионалното развитите на корпорации или личности. Недискретно е да споменавам имена, но повечето ги знаете. Благодарение на мен.

- Радостите ти в днешно време:

- Безкрайно съм щастлив, че е готова за печат третата ми стихосбирка. Тя носи двусмисленото заглавие "Живот на педал". Вътре са над 85 стихотворения, всички изстрадани и престояли в съзнанието ми, за да отлежат като истинско добро вино. Някой от тях са ферментирали, други са годни за употреба. Позволих си да напиша като първа глава "Зодиакална поезия" – 12 стихоплетствания за всяка зодия. Накрая има едно обобщаващо, което казва кой с кого може да съжителства. Михаил Белчев написа предговор към стихосбирката и я оцени високо. Друга моя радост е да пея, правя го на няколко езика и скоро ще дам малък концерт за приятели.

- Караш супермодел Maserati, изживяваш ли се като хай персона?

- Аз СЪМ хай персона. Да имам Мазерати е част от моя успех, това показва колко много клиенти са ми се доверили, как вървя по възходяща линия и съм бил полезен със съветите си. Както и че съм икономически стабилен, за да мога да давам съвети и напътствия как другите да правят това. Не толкова стабилен обаче бях на пътя – на Цветница претърпях катастрофа. За щастие беше малкият дявол.

- Изворът на самочувствието ти?

- Моята искреност. Моите таланти на поет, писател и певец. Да предположим, че след време PR-ът вече не ме храни, имам от какво да живея. На 47 години изглеждам добре, старая се да живея богоугодно, радвам се на всеки ден, в който съм бил в равновесие със себе си и с природата.

- Трябва ли човек в живота да е нагаждам?

- Нагаждач е много българска дума и няма превод или еквивалент на друг език. За себе си бих избрал друга и тя е по-скоро -адаптивен.

- Стягаш ново жилище. Как ще изглежда?

- Това е прекрасен апартамент с два входа и две стълбища. Правя го бавно, като избирам лично настилки, дамаски и цветове, мебели. Това е един съвременен дом, в който има и библиотека.

Стр. 13

Leave a Reply