Евроспорт ще излъчва Европейските първенства по лека атлетика до 2019 г.

Евроспорт I 31.03.2016

Феновете на Царицата на спортовете ще могат да гледат на живо по Евроспорт всички Европейски първенства по лека атлетика през следващите четири години, след като спортният канал подписа споразумение за придобиване на ексклузивните права на състезанията.

Първото от големите събития, което попада в рамките на договора с Европейската лекоатлетическа асоциация, е първенството на Стария континент от 6 до 10 юли в Амстердам. Споразумението включва още Европейските първенства в зала през 2017-а и 2019-а, както и Европейските отборни първенства през 2017-а, 2018-а и 2019-а година.

„Евроспорт се утвърди като предпочитания избор от феновете на олимпийските спортове през цялата година“, заяви Питър Хътън, главен изпълнителен директор на Евроспорт. „Новото споразумение демонстрира ангажимента ни към леката атлетика и Олимпийското движение, като планираме да започнем излъчването на Олимпийските игри през 2018 година.“

Освен правата за Европейските първенства по лека атлетика, Евроспорт добави и още едно попълнение към екипа си – легендата в тройния скок Джонатан Едуардс. Той ще бъде водещ на всички важни лекоатлетически събития в програмата през 2016 година.

Leave a Reply