Евтим Милошев: Истинският плейбой е дискретен

сп. PLAYBOY | 2009-11-28

Продуцентът на "Сървайвър", "Комиците" и "Нека говорят" за мечтата му да създаде сериал и защо не трябва да се прави секс в асансьор.

Евтим МилошевЕвтим Милошев е роден на 2 май 1968 г. в София. Завършва Строителния техникум, а след казармата и ВИАС, специалност геодезия. Още като студент се явява на конкурс за предаването "Ку-ку", където от 1991 г. започва като репортер. Следват "Каналето", "Хъшове" и "Шоуто на Слави", а през 2004-а става продуцент на играта "Вот на доверие". След напускането на екипа на Слави Трифонов основава заедно с Любо Нейков продуцентската компания Dream Team Productions. Определено води интересен живот, защото, както сам сподели, "една трета от последните 3 години съм прекарал някъде по тропиците", а и за никого не е тайна, че е имал връзки с едни от най-красивите манекенки и телевизионни водещи у нас.
Срещата ни е в офиса на Dream Team, в нова, луксозна сграда близо до НДК. Докато чакам Евтим, хвърлям един недискретен поглед на първата страница от сценария, поставен на бюрото му.

1. Извинявай, но не се въздържах и погледнах сценария. Там има един израз "на кука". Какво означава това?

Кука е микрофончето в ухото. Пише го, защото 6 този момент ще гледам към камерата на крана, а там няма aymoklo и ще ми диктуват текста 6 ухото. Всичко е измама в телевизията, нали знаеш (смее се).

2. Колко начален капитал е нужен, за да стане човек телевизионен продуцент?

Ами аз за 20 години изкачих целия път от репортер през редактор, сценарист, та до продуиент и в телевизията имаха представа за способностите ми, затова те застанаха зад гърба ми и осигуриха финансирането. Все пак имаше първоначален кредит от 50 000 лева. Но ако нямаш идеи, и с 500 000 лева нищо няма да направиш. По приниип в телевизионния бизнес добрите идеи идват от външни автори. Идеите не могат да се администрират, не можеш да кажеш на една творческа личност: "Ела да пишеш смешки от 10 до 18 ч. с един час обедна почивка."

3. Доколко се месиш на режисьорите и на сценаристите и те не се ли дразнят от това?

Всичко опира go критерия. Някой трябва да го зададе, да изисква. Последната дума не е въпрос на привилегия, а на отговорност. Често спорим с режисьорите, но това са градивни спорове. На мен мечтата и амбицията ми е някой ден да направя сериал. "Сървайвър" всъщност е българският сериал. Във всички 52 епизода нас ни вълнуват взаимовръзките между героите, историите. Ние основно разказваме истории за приятелство и предателство, за героизъм, любов и омраза, точно както е в сериалите. Само че при нас е риалити и участниците трябва винаги да са изненадани, за да владеем ситуацията, за да уловим истинската им реакция. За да бъдат зрителите на твоя канал, трябва да докоснеш емоциите им.

4. Защо в САЩ "Сървайвър" е 13 епизода, а тук 52?

Техният зрител е по-капризен, той има да гледа още куп неща. И затова всичко е много кондензирано, макар че техният бюджет е поне 10 пъти по-голям от нашия. И все пак българският "Сървайвър" е многомилионна продукция. Да закараш техника и над 100 човека екип на другия край на света е скъпо занимание. Участниците минават 5 етапа на пресяване, за да останат от 25 000 кандидати само 24.

5. А защо предаването на Росен Петров вече е само в неделя? Рейтингът ли е паднал?

Не, телевизията ни предостави възможност за двучасов лайф в неделя и решихме, че това е no-добрата възможност. Когато си един път седмично, тежестта ти е по-голяма, слагаш точка на седмицата.

6. Сигурно повечето жени ти се умилкват, за да ги избереш някой ден за водещи…

Да, точно така е u няма нищо лошо в това. Не се опитвам да разбера коя е искрена и коя не. Това не е мой проблем. Един приятел ми казваше навремето: "Милошев, 90% от мъжете в България биха дали лявата си ръка, за да бъдат на твоето място". Някои ме питат няма ли да си намеря най-после едно нормално момиче, ами все манекенки, певици, танцьорки… Отговарям им, че това е моята среда. Просто работя с такива хора, а не с научни работници.

7. Вярно ли е, че си правил секс в пряспа край парламента?

(Смее се.) Малко пресилени са тези неща, но в крайна сметка кой не е правил секс в снега? Това за парламента вече е легенда. Като 41-годишен ерген имам много подобни случки, но мъжът трябва да е джентълмен, да е дискретен. Кучетата, които много лаят, не хапят. Ще кажа само, че съм го правил на безлюден тропически остров, което е мечта за всеки. Също така съм член на клуба "10 000". Това са хората, правили секс в презокеанските самолети, които летят между 10 и 13 км височина. Препоръчвам го горещо на всеки плейбой.

8. Друг съвет?

Препоръчвам въздържание от секс в асансьори, защото в много от тях вече има камери.
А вярно ли е, че жената до теб е бившата съпруга на Димитър Рачков?
Аз съм публична личност и не искам да говоря на тази тема.

10. Добре, разкажи тогава някоя весела случка от Школата за запасни офицери в Плевен.

(Усмихва се.) През втората година бях вече "фазан" и няколко човека имахме квартира за преобличане на едно таванче. Вечер прескачахме оградата, преобличахме се и отивахме на дискотека. Веднъж обаче, беше зима, се прибираме пийнали, а и шинелът допълнително затруднява прескачането. На всичко отгоре караулът ни видя и в бързането шинелът ми се закачи на оградата. Увиснах за секунди, след което той се скъса и тупнах на кълбо в калта. Щеше да е много нелепо да ме хванат увиснал. Притесних се, че могат да ме открият по калния шинел, и веднага се заех да заличавам следите.

11. Кой пра шинела?

(Подсмихва се.) Ами новобранците. Те го и шиха.
А как може плейбой като теб да бъде без дама на абитуриентския си бал?
С моя съученик Едуард, с когото сме приятели и до днес, много се закачахме с момичетата. Бяхме малко всеядни, харесвахме всички. Дори класната ни е викала, за да ни каже: "Не може така да се държите с тях. Всички са влюбени във вас, карат се помежду си, а на вас не ви пука". Та имаше едно момиче, с което ми се искаше да бъда на бала, бяхме почти като гаджета с нея, но тя отиде с Едуард. Стана ми криво и отидох без дама, даже не исках специална кола, а взех популярното през 1987-а радиотакси 142.

13. Споделял ли си с Едуард за този проблем с момичето?

Не, но mu ме подсещаш. Ще го попитам.

14. Дипломната ти работа във ВИАС е била за кадастрален план на пазарджишко село.

Да, но не мога да се сетя кое беше селото. Моето дипломиране беше трудно и сложно, защото се бях отдал на телевизията. Имам 4,50 на защитата, вече не бях отличник. Много ми помогна една моя колежка от техникума, която вече беше асистент във ВИАС. Тя е едно от много красивите момичета в моя живот.

15. Имаш ли някакво хоби?

В Созопол това лято изкарах 7-дневен курс по гмуркане, т. нар. scuba diving, който е с бутилки кислород, а не само с шнорхел. Вече имам сертификат, че мога да слизам до 42 метра. Най-доброто ми постижение е на Халкидики – 31,9 метра.

16. Снимаш ли или долу е много тъмно?

А, не е. Само в нашето Черно море е тъмно (смее се). Най-важна е работата с въздуха, защото той си
променя обема при различно налягане. Ако си поемеш въздух на 10 метра дълбочина и с него излезеш, горе той има двоен обем и ще се пръснеш. Никога не трябва да задържаш въздух. А под 30-ия метър има опасност от т. нар. азотна наркоза. Азотът по принцип не се усвоява от човешкия организъм, но долу се задържа и зато-
ва се правят safety стопове, примерно на 5-ия метър, за да се разгради. Бил съм на най-добрите места по света за гмуркане, но не снимам, само се наслаждавам. Не съм правил и секс заради неопрена (смее се).

17. Друго любимо занимание?

Да карам ски. В Алпите са най-добрите условия. Даже днес получих SMS с предложение от мои приятели, ето чета го: "В Зермат, Швейцария, от 28 февруари до 3 март да си вземем шале". Това са едни къщички, най-добрият вариант за отсядане, но не мога толкова напред да планирам почивките си.

18. "Сървайвър" свършва по Коледа. След това не си ли почиваш един-два месеца?

Не, миналата година например имах 16 презокеански полета. А през януари т.г. бях във Филипините на т. нар. скаутинг. Търся места за снимките. По принцип много обичам да пътувам и го препоръчвам на всички. Дори да идеш само до Копривщица или до Рибарица, пак е добре и зареждащо с енергия.

19. Опиши някой от екзотичните и луксозни хотели, в които си бил.

Ами, например хотел Санди Лейн на остров Барбадос, който е на самия пясък, а зад него е едно от прочутите голф игрища в света. Бях там на 5 януари, когато в България беше адски студено и имаше газова криза. Там обаче беше 27-28 градуса, електромобилчетата щъкаха по тучните зелени поляни, а в Кънтри клуба хората пиеха чай и за тях времето беше спряло. Нямаше никакво значение дали е 5 януари или 26 септември. Това бяха безумно богати хора, излъчващи спокойствие.

20. Мишленовите ресторанти как ти се струват?

Те са много екстравагантни, носят ти нещо, което е като висшата мода при дрехите. Нормално човек не би се хранил с подобни ястия. Моят безапелационен фаворит е морската храна и суши ресторантите са на първо място за мен. Най-много обичам риба тон, мога да живея само с нея.

Стр. 96, 97, 98, 100

One Response to “Евтим Милошев: Истинският плейбой е дискретен”

  1. Евтим Милошев чака бебе от жената на Димитър Рачков » СВЕТСКО » Скандално Says:

    [...] трябва да пази леглото и да не се напряга физически. Евтим Милошев е много развълнуван, но се опитва да скрие личния си [...]

Leave a Reply