Евтим Милошев: Минаха 20 години от “Ку-ку”, а си останах същият

в. Уикенд | Цветана ПЕШУНОВА | 17.08.2012

Някога в "Ку-ку" наричаха Евтим Милошев Репортера Слънце – алюзия с Краля Слънце Луи XIV. В култовата студентска програма инженерът геодезист се изявяваше пред камерата, а днес е зад нея. Негови сега са едни от най-успешните продукции в българския телевизионен ефир – "Столичани в повече", "Комиците", "Нека говорят" и "Сървайвър". Заради високите рейтинги на шоутата си Милошев е достоен да носи и един друг прякор – Продуцента Слънце.
Тези дни Евтим е на национално турне е ортака си Любо Нейков и актьорите от компанията им "Дрийм тийм". Шоуспектаклите на "Комиците" из страната стартираха на 11 август и ще продължат почти до края на месеца. Милошев е потопен изцяло в реализацията на проекта, но въпреки това намери време да разговаря и е "Уикенд". Пред репортерския ни диктофон той разкри неща от кухнята на фирмата си, а също и подробности от личния си живот и битието си на млад татко.

- Г-н Милошев, как върви турнето ви с "Комиците"?

- Тази година се навършват 100 г. от Балканската война и сме посетили турнето на тази годишнина. Мотото е "Кръвта вода не става". Това е едно едновременно патриотично и комично турне. Зрителите си получават дозата забавление, но в началото и края на спектаклите се почита паметта на загиналите. Правим турнето със сърцата си. На 11 август бяхме в Сандански, на 12 и 13 в Пловдив, след това на 14 за първи път бяхме в Хасково, на 15 в Стара Загора, а след това са Бургас, Варна, Каварна, Русе и Горна Оряховица. С нас са Печенката и Скилър, супер готини и адски забавни. Те озвучават актьорите с бийтбокс, правят музика с уста. Росен Петров и Деси Добрева също са на турнето.

- След като се разбра, че Деси Добрева ще пътува с вас на турнето, тръгнаха слухове, че едва ли не имате любовна афера с нея. Дразните ли се от тази активност на злите езици?

- Не се дразня, това е несериозно. С Деси Добрева сме само приятели. Никога не сме били нищо повече от това.

- Нова телевизия извади тежката артилерия – "Биг Брадър". Вие няма ли да им отвърнете със "Сървайвър"?

- Тази година със сигурност няма да има "Сървайвър". Времето за снимки мина. Това е решение, което зависи изцяло от Би Ти Ви.

- С Любо Нейков мислите ли върху някой нов проект?

- Обсъждаме и сме много амбицирани да работим и върху нещо ново. Имаме идеи за предавания и филми.

- Кризата отразява ли ви се?

- Как да не се отразява? То е свързано с рекламодаването. Криза, не криза – това е реалността. Просто трябва да вършим онова, което умеем, а всичко останало -каквото дойде.

- Планувате ли да назначите нови актьори?

- По проектите, които вървят сега, си е ясно. По-скоро за новите, някои от които са в доста напреднала фаза, ще има нужда от други колеги. На този етап не мога да кажа повече. Като си подпишем договорите, ще да дам повече информация.

- Как ще коментирате раздялата на братя Халваджиян с Би Ти Ви?

- Не мога да коментирам. Мога да кажа само, че конфликтът си е между Маги и телевизията. Използвам повода да заявя, че ние работим страшно добре с Би Ти Ви и те са страхотен партньор. Много от нещата и успеха ни го дължим на тях и съпричастността им, на това че подкрепиха идеите ни и застанаха зад нас. Смятам, че сме добър екип и съм щастлив, че повече от 10
години сме заедно. От 2000 г. работим с Би Ти Ви.

- Нека поговорим малко за вас. Ще почивате ли това лято?

- Съмнявам се. Миналата година имах 6 дни почивка. Може би сега след турнето пак ще имам около седмица за ваканция, но нищо не се знае. За мен работата е почивка и удоволствие.

- Как сте със здравето?

- Благодаря добре, като изключим, че ми счупиха носа. От 5 години играя четири пъти в седмицата футбол. Ритаме на Бистришко шосе. Във въпросния мач, който беше миналата събота, моят отбор губеше с 9 гола. Нямаше никаква интрига. В последната възможна минута скочих за топката, взех я, а едно друго момче ме удари с главата си по носа. Не нарочно. Беше жестока болка, оказа се, че костта е счупена. Отидох в "Пирогов" в спешния център, а трябваше да пътувам в понеделник. В болницата казаха, че се налага да ми се направи операция с пъпна упойка. Обясниха ми, че такива манипулации се извършват в понеделник. Отвърнах им, че тогава имам важно пътуване в чужбина. Прибрах се вкъщи, обадих се на един познат и отидох при шефа на ИСУЛ. Следобед в неделя пък един приятел ме изпрати при шефа на клиниката по лицево-черепна хирургия в "Пирогов". Той ме обработи с местна упойка и ми сложи едно нещо на носа, което трябваше да нося, докато падне отокът. Бях с него около 5-6 дни.

- Неотдавна станахте родител. С какво се промени животът ви след появата на сина ви?

- Всичко се промени. Това е най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Когато стане, човек го разбира. Синът ми Петър е страхотно бебе. Хората около мен дори смятат, че е по-различно, по-красиво. Но според мен всички бебета са си красиви.

- Промени ли ви с нещо бащинството?

- Не, просто се случи нещо готино в живота ми. С какво да ме промени?!

- Помагате ли на приятелката си Христина за бебето?

- Аз ги правя всички тези неща за удоволствието, а не по задължение и защото няма кой друг да ги свърши.

- Вдигате ли кръвното, ако синът ви има колики?

- Досега не ми се е случвало. Коликите при него минаха бързо и почти не ги усетихме. Синът ми си ляга вечер в 20,00 часа и става в 8,00 сутрин. Христина му наложи страхотен режим. Впечатлявам се от това, защото
самият аз не съм човек режимлия. По-артистичен съм и си правя програмата според емоциите, чувствата и желанията.

- На кого кръстихте бебето Петър?

- На баща ми, носи и трите му имена – Петър Евтимов Милошев. И сестра ми има син, които е кръстен на татко. Синът на чичо – също се казва така. Моят е третият с името на баща ми. Татко е щастливец, да ни е жив и здрав.

- На кого се похвалихте най-напред, че чакате бебе?

- Първият човек, на когото споделих, беше моят приятел от футбола Едуард. Кръстник съм на дъщеря му. Приятели сме от 100 години, съученици сме. Той е бивш футболист. Играех мач и след края му си погледнах телефона. Христина ми беше пратила есемес, че е бременна. Прочетох съобщението и в първия момент онемях. Споделих на Едуард, а после звъннах на Христина. Тя ми каза, че веднага щом е разбрала, ми е писала есемес, за да не кажа след това защо не ми е съобщила на мига (смее се).

- Замисляте ли се за други деца?

- Това е Божа работа, как да планирам? Но искам да имам още деца.

- Присъствахте ли на раждането?

- Присъствах и не се притесних изобщо. Христина роди сина ни с голяма лекота и много бързо – за 3 минути.

- Съжалявате ли, че по-рано не сте станали баща?

- Не мога да съжалявам за нещо, което няма как да променя. Е, сега си давам сметка, че това нещо можеше да се случи и по-рано, за да имам много повече време да съм с детето си. Така са се подредили обаче нещата в моя живот и гледам философски на тях. Имам и други приятели, позабавили се като мен. Все им повтарям да действат и да не отлагат.

- Как реагираха родителите ви на новината, че ще стават баба и дядо?

- Казах им и те полудяха от радост. Дълго чакаха, годините ми напредваха, а аз се занимавах с любовни авантюри и работа и все отлагах за децата. Всъщност това е мистерията на човешката личност. 20 години минават като миг. Нямам големи разлики с онзи Евтим, който беше на 20. Сега може да съм по-мъдър и опитен, но в емоциите си съм същият.

- Детето ви на кого от вас двамата с Христина прилича?

- Исках много да прилича на майка си, да е красив като нея. Сега обаче когато е част от мен, когато е моето дете, проявявам ревност. Според всички мои приятели
синът ми зверски прилича на мен. Казват, че ми е одрал кожата. На 9 месеца е в момента. Мисля си, че очите му са на майка му. От нас двамата тя е по-хубавата. Колкото повече неща вземе детето от Христина, толкова по-добре.

- Работата ви вече остава ли на заден план?

- Не, това са различни неща и не може да се сравняват и степенуват. Животът просто се случва.

- Митко, синът на Христина, ревнува ли от бебето?

- Не, те са си братя. Митко се грижи за Петър, има страхотна хармония между тях. Дори не искам да говоря колко добре се разбират, та а не им е уроки и да не провокирам негативи мисли и чувства. Не занимавам никого с личния си живот, чувствам се адски щастлив и доолен.

- Слави Трифонов честити ли ви сина?

- Не, не сме се чували и виждали, за да ми го честити. Вярвам, че когато е разбрал (ако изобщо е разбрал, защото той е зает със себе си), му е било готино. Не може толкова години да сме били приятели и да не му стане приятно, че имам син. Това е хипотеза.

- С Любо Нейков говорите ли си за децата си, съветвате ли се?

- Да, дори скоро бяхме на кръщенето на дъщеря му. Тази година се родиха 6 бебета в нашия офис. В такива моменти си даваш сметка, че нищо друго не е толкова важно -
нито парите, нито славата, нито суетата . Единственото важно нещо е животът.

- За какво са най-честите ви спорове с Любо Нейков?

- Споровете ни са дали да си поръчаме пилешко или риба (смее се). Любо е страхотен кулинар и прави нещата с голяма любов. По-вкусна храна не съм ял. Готви феноменално! Чорбата му със 7 вида риба е уникална.

- Вие имате ли си хоби? Колекционирате ли нещо?

- Да, колекционирам стари географски карти.

- Кои са страховете ви?

- Страхувам се от смъртта.

- Обиран ли сте?

- Обраха офиса преди няколко месеца, взеха какво ли не. Крадците дори задигнаха подаръка ми от Би Ти Ви за рождения ми ден – бутилка шампанско "Дом Периньон", която си беше в кутията. Не я бях отварял, имах намерение да се съберем с телевизията и тогава да гръмна тапата.

- Суеверен ли сте?

- Не мога да кажа, че съм суеверен. Но пък мач играя с един и същ екип. И се изнервям, когато нещо от екипировката ми липсва. Странно, бях с късметлийския си екип и когато ми счупиха носа. Имам си и късметлийски дънки. Винаги в самолет пътувам с тях.

Стр. 20, 21

Leave a Reply