Фалира Reader’s Digest

в. Монитор | 19.02.2013

Списанието с 91-годишна история Reader’s Digest издавано от RDA Holding Co., е подало заявление за фалит, за да намали задълженията си и да се концентрира върху дейността си в Северна Америка, на фона на пренасочването на потребителите от печатни към електронни медии, съобщи New York Times.
Това е поредната легендарна марка от печатните медии, която потърси съдебна защита от кредитори. Само преди дни бе съобщено, че и списанието Тime си търси нов собственик поради финансови причини.
Reader’s Digest, основано от Деуит и Лила Уолъс, излезе на борсата през 1990 г. Група инвеститори купи марката през 2007 г. за $1.6 млрд. долара и пое около $800 млн. нейни задължения.
В съдебните документи от RDA Holding Co. са обявили активи и задължения от по над 1 млрд. долара. След като се преструктурира и излезе от процедурата по фалит, компанията ще е с около 100 млн. долара задължения.

Стр. 17

2 Responses to “Фалира Reader’s Digest”

  1. e-mil Says:

    Тъпо е да копирате грешни статии на други медии без коментар.
    Списанието не е фалирало, а е подало заявление за реорганизация под защитата на Глава 11 от Закона за банкрут. Затова пише, че след преструктуриране ще излезе от процедурата. А фалирането както го разбираме ние се описва в Глава 7 – тоест пряк банкрут с ликвидация.

  2. PRnew.info Team Says:

    Здравейте, благодарим ви за уточнението. Няма как да проверим верността и пълноценността на статията. Затова сме посочили и източника.

Leave a Reply