Фестивал за талантливи хора с физчески увреждания

Фондация „Сила за живот” I Емилия МИЛЕВА I 15.08.2011

Фондация „Сила за живот” организира пресконференция по повод VІ международен музикален фестивал за талантливи хора с увреждания и деца в неравностойно положение

София /18 август 2011 г./ – Фондация „Сила за живот” организира пресконференция по повод VІ международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания.

На 18 август, от 11.00 ч. в БТА – Национален пресклуб, Фондация „Сила за живот” провежда пресконференция по повод VІ международен музикален фестивал за талантливи хора с физически увреждания, който ще се проведе на 26 и 27 август 2011 г. на централния площад в гр. Поморие.

В пресконференцията ще вземат участие г-н Минчо Коралски, Изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания; Борис Гуджунов–популярен български изпълнител; Кристиян Григоров –Крис; Божидар Банев- артистичен директор на фестивала.

VІ международен музикален фестивал на талантливите хора с физически увреждания се осъществява с подкрепата на Агенцията за хората с увреждания към Министерството на труда и социалната политика, Община Поморие и Национален център за социална рехабилитация „Св.Георги” – Поморие.

На фестивала с нов репертоар ще се представят Кристиян Григоров – Крис; Богдана Петрова – незрящото момиче, което България избра за свой талант; Веницислав Миланов – финалист с Нели Рангелова в телевизионния формат „Байландо”; Илона Калчева, Роберт Абрашев, Румен Михайлов, Катя Минчева, както и новите изпълнителки Петя Алексиева и Милена Попова. Хореографите от танцова формация „Танцувам не по-различно от теб” ще изпълнят автентичен български фолклр и оригинална постановка на северняшки танц с 4 инвалидни колички. Даровити деца от Дом за умствена изостаналост в с. Кошарица, гости от Полша, Украйна и Македония, както и други надарени хора в неравностойно положение ще покажат своите певчески и артистични възможности в професионална светлина. Специален гост на втората фестивална вечер ще бъде популярният музикант Борис Гуджунов.

Фестивалът има конкурсен характер. Жури под председателството на Стефан Диомов и членове: Борис Гуджунов и Орхан Мурад ще оценяват вокалните умения на изпълнителите в областта на популярната музика.

Медиен партньор на фестивала е Национална телевизия СКАТ.

Фондация „Сила за живот” е юридическо лице с идеална цел, която ежегодно провежда международен музикален фестивал на хора с увреждания. Две поредни години Кристиян Григоров, Орхан Мурад, Илона Калчева и Богдана Петрова представят фондацията на форума за хора със специфични потребности в Краков,Полша, организиран от фондация „Мимо вшистко”.

За повече информация www.strenghtforlife.org
За контакти: Е. Милева, 0887 085 462, emy.mileva@gmail.com 

Leave a Reply