ФОЛКЛОРНА ФЕЕРИЯ НА СЦЕНАТА НА ДЪРЖАВЕН МУЗИКАЛЕН И БАЛЕТЕН ЦЕНТЪР

След успешно реализирания годишен концерт в началото на месец април в Софийска опера, младите таланти от Национално училище по танцово изкуство подготвят поредната си изява.  На 13 май (вторник) от 18.00 ч. на сцената на Държавен музикален и балетен център (Музикален театър) предстои концерт, този път само на учeниците от специалност ”Български танци”. Представлението ще е и Държавен изпит на випускниците на НУТИ с педагози Петя Александрова и Асен Павлов, съобщи директорът на НУТИ Анна Донева.

В рамките на месец април и месец май учениците на НУТИ ще реализират няколко концерта, като първият от тях беше на 8 април 2014 г. В концерта взеха участие ученици от трите специалности на НУТИ – „Класически танц”, „Български танц” и „Модерен танц”. На 13 май почитателите на българските танци могат да се насладят на богатството на танцово-фолклорното ни наследство. Зрителите ще видят танци от различни етнографски области.

В програмата са включени шедьоври от класиката на българския танцов фолклор като „Практически танци”- „Хоро в София” на професор Кирил Дженев, „Пирински полъх” на Кирил Апостолов, „Мъже от Тракия” на Тодор Бекирски.

Заповядайте, за да видите постиженията в областта на българския танц на випуск  2014 г!

В края на месец юни (28 и 29 юни) предстоят приемните изпити за трите специалности на НУТИ – класически танц, модерен танц и български танц. Датите за редовен и приравнителен прием в училището са 28 и 29 юни 2014 г. От началото на месец април започнаха и консултациите за приемните и приравнителни изпити.  

Leave a Reply