Forbes не успя, но класация на богатството е възможна

в. Пари | 12.11.2010 

Очакванията към световните медии са да се присъединят към нашите усилия за подобряване на средата тук

Вчера в "Шератон" главният редактор на българския Forbes организира кръгла маса, на която темата трябваше да бъде: "Създаване на богатство: България през следващите 20 години". Това заглавие в комбинация с бранда на Forbes направи обещание, на което се отзоваха много имена от бизнес елита. Но нито кръглата маса отговори на така зададения въпрос, нито списанието разкри нещо неизвестно за произхода и структурата на капитала у нас. А статиите за така наречените 21 най-влиятелни хора се оказаха просто банален PR опит.
Резултатът е, че се злоупотреби с вниманието, което марката Forbes привлича, за да не се забележи неспособността на изданието да направи класация.
Вестник Пари", собственост на шведската медийна група Bonnier, работи вече няколко месеца заедно с финансови и правни експерти и на 30 ноември ще издаде списание с класираните, подредени и аргументирани богатства на българския бизнес.
Естествено очакванията на активните хора в страната ни са, че подобни издания ще анализират и обяснят капитала. И ще превърнат предприемачите, които създават продукт и работни места, в успешни и уважавани личности.
Използваме излизането на Forbes в България, за да заявим, че изследване на белия капитал тук е възможно, че журналистиката съществува, че добрият продукт се търси от читателите и че това може да работи за рекламодателите. Смятаме, че професията има стандарти, които е редно да се поддържат. Очакваме от световноизвестни медии да се присъединят към нашите усилия за подобряване на средата тук, а не да потвърждават масови заблуди и фалшиви образи.

Стр. 3

Leave a Reply