Форум Медикус навърши 70

в. Форум Медикус | 10.02.2016

На тържественото честване присъстваха официални представители на институциите, свързани с медицината и здравеопазването, на висшите училища по медицина, на професионални, съсловни и синдикални организации, видни лекари от различни научни медицински дружества, ръководители на лечебни заведения от цялата страна, ветерани от Министерството на здравеопазването и Профсъюза на здравните работници, журналисти от вестника от различни поколения, партньори от фармацевтичния бизнес и от компании за медицинска техника и апаратура, здравни репортери. В обстановка на непринуденост и добронамереност си стиснаха ръце учители и ученици в медицинското майсторство, преподаватели прегърнаха свои студенти, приятели си спомниха славни времена, колеги споделиха съкровени преживявания. Така 70-годишният юбилей на професионалния медицински вестник стана своеобразен мост между минало и настояще, между днешния ден и бъдещето както на изданието, така и на българската традиция в медицината и здравеопазването.

Професионално признание

Специален гост на празника бе председателят на Съюза на българските журналисти Снежана Тодорова, която лично приветства екипа на "Форум Медикус", като обобщи: "Професионалният опит, компетентността и постоянството, високите цели на журналистите, както и подкрепата на техните сътрудници и читатели са гаранция за значимата роля на вестника в българската журналистика и в българското здравеопазване. Ние се гордеем с вашето дело".
Г-жа Тодорова връчи на екипа на "Форум Медикус" специален плакет на Съюза на журналистите, присъден за "70-годишнината и за принос в обновителните процеси в българското здравеопазване".

Стр. 10,11

Leave a Reply