Фотографи ще дебнат куриери в конкурс с първа награда 3000 лева

Агенция БУЛФОТО I 2010-03-16

Животът на куриера поякога е много интересен – посещава интересни места, среща се със всякакви хора, попада в необичайни случки.

Голямата куриерска фирма Еконт Експрес в сътрудничество с агенция Булфото организира национален конкурс за репортажна фотография „Това е Еконт”, съобщиха на пресконференция в БТА днес. Тематичните линии на конкурса са интересните моменти от живота на куриерите и средата, в която работят. Право на участие имат всички фотографи, професионалисти и любители, без ограничения във възрастта. Началото на конкурса е 15 март, а снимки могат да се подават до 1 юни. Голямата награда на конкурса е 3000лв., а тези за второ и трето място са съответно 2000 лв. и 1000 лв. Ще бъдат раздадени и неограничен брой поощрителни награди от 50 до 500лв. по преценка на ръководството на Еконт. Най-добрите снимки, определени от журито, ще бъдат включени в национална изложба, която ще бъде открита в София в началото на юни, а по-късно ще обиколи цялата страна.

Макар и за първа година, целта на конкурса е да се превърне в национално мероприятие, в което може да се включи всеки любител на фотографията в България. Именно затова:

1. Броят на поощрителните награди не е предварително ограничен – организаторите ще стимулират всяка оригинална творба.

2. В период на икономическа криза не всеки може да си купи професионален фотоапарат. Затова се приемат и снимки, направени с GSM. Всеки добре уловен момент ще бъде оценен.

3. За да е коректно оценяването, снимките от GSM ще се разглеждат в отделна категория, като за тях има допълнителен награден фонд – 500 лв. за първо място, 200 лв. за второ, 100лв. за трето и неограничен брой поощрителни награди до 100 лв.

4. Снимките се разглеждат от професионално жури, като тяхната оценка ще има ефект върху развитието на начинаещите фотографи. Журито е в състав: Любомир Бенковски – председател (агенция „Булфото”), Иван Донов (в-к „Труд”), Йордан Симеонов (в-к „24 часа”), Красимир Свраков (в-к „Стандарт”) и Христо Танев (в-к „Телеграф”).

5. Чрез пътуващата изложба имената на участващите фотографи ще обиколят България.

6. Проявата на социална отговорност и ангажираност ще се стимулира допълнително от организаторите. Очакваме фотографите да заемат гражданска позиция чрез творбите си: да отличат усърдните куриери, а случаите на ниско качество на обслужване да запечатват на лента и разобличават.

Допълнителна информация: photo.econt.com

Оригинална публикация

Leave a Reply