Френски език и занимания по психомоторика за най-малките

www.united-partners.com I 15.08.2014г.

 

„Les Petits Princes”, първата френска детска градина в София, отвори врати и очаква първите си възпитаници на възраст между 1 и 6 години. Центърът предлага обучение изцяло на френски език, със специален метод, който благоприятства развитието на децата.

„Les Petits Princes” се намира в полите на Витоша, на тихо и спокойно място в близост до природата. Къщата разполага с просторен двор и градина, идеални за игри на открито, а от началото на месец септември центърът ще осигурява и транспорт за децата.

Специфичният метод на обучение в детската градина се основава на индивидуален подход и отношение към ритъма на всяко дете. Чрез широк спектър от психомоторни дейности се окуражава интелектуалното и физическо развитие. В центъра се говори само на френски, което гарантира усвояване на езика от ранна детска възраст и отключване на лингвистични възможности у децата. Всеизвестен факт е, че децата учат по-бързо и затова Les Petits Princes им предоставя възможност да оползотворят детските игри.

Детската градина Les Petits Princes дава свобода на избор и широки възможности за стимулиране на желанието и готовността за учене у най-малките. За широката гама от дейности се грижи екип от професионалисти: директор (французойка – г-жа Доминик Мари), асистент (франкофон), 4 възпитателки (французойки), психолог (франкофон) и медицинска сестра (французойка) Центърът осигурява и допълнителни занимания с музикант,  художник, професионален разказвач, преподавател по танци и актьорско майсторство.

Денят в детската градина започва с обучения по психомоторика, водени от директорката, г-жа Доминик Мари. За целта има специално обособена зала, една  от малкото на територията на София. „Първата френска детска градина „Les Petits Princes“ се роди от желанието ми да споделя изучаването на френски език чрез иновативни методи и да го предложа на децата от всички националности“, казва тя и добавя – „Започнах кариерата си във Франция в център за работа с деца и запазих усета и желанието си да участвам в процеса на отглеждане, възпитание и обучение на децата.“

В допълнение към чистата природа и физически занимания, „Les Petits Princes” предлага на малките си възпитаници и  био храна, за да осигури здравословно израстване на малките франкофони. За да се постигне това, разбира се, е важна и семейната среда. Затова детската градина настоява родителите да остават с децата си в периода на адаптация – така  развива заедно с родителите една култура на самостоятелно обучение, която прави децата щастливи да учат. Тъкмо това сътрудничество е от решаващо значение за успеха в образованието на децата.

Повече за детска градина “Les Petits Princes” можете да научите на http://www.lespetitsprinces.bg/bg/pages/about.html

Leave a Reply