Гафовете, които изхвърлиха Милен Цветков от НТВ

www.blitz.bg | Анелия ПОПОВА | 2010-02-10 

Мисиз Челюсти Диана Найденова глътва мястото му?

Постоянното мрънкане и мръсната уста изхвърлиха Милен Цветков окончателно от Нова телевизия. Устатият водещ на сутрешния блок "Здравей, България" преля чашата на търпението на програмния директор на Нова Олга Лозанова, след като за капак наскоро се появи и неподготвен в студиото, докато Юлиан Вучков водеше редовната си рубрика. Култовият професор наплю де-що има държавник в страната, а Цветков през цялото време само кимаше безизразно.
Веднага след последната излагация на Милен Цветков, с която вбесил шефовете на Нова, водещият бил привикан от Лозанова и на излизане от кабинета вече било ясно, че той повече няма да е лице на сутрешния блок. В следващите две седмици екранната му партньорка Лора Крумова ще бъде принудена да води сутрешния блок сама, поне до средата на февруари, защото тогава форматът ще бъде изцяло променен, ще има и нови водещи. Като сериозен кандидат се спряга една от най-мразените по форумите авторка на рубриката "Челюсти" Диана Найденова. Слухът за Найденова още повече раздразнил известния с безграничното си его водещ, защото вече нито "хиленето, нито блудкавите смешки", каквото е мнението на над 70 % от зрителите, били в състояние да оставят Милен Цветков да продължи да си въобразява, че е недосегаем в ефира на Нова.
"Няма нищо по-страшно от накърненото мъжко достойнство", подмятат с иронична усмивка доста форумци из виртуалното пространство.
Гафовете на Цветков не са от вчера. Някогашният барман, зидаро-мазач и колбасар, започнал телевизионната си кариера като репортер на предаването "Ку-ку", постоянно проявявал склонността си да обижда хората – не само на екрана, а и в личния живот. Той е успял да депресира с арогантността и заядливия си характер всички жени, с които се е срещнал след онлайн запознанство. Според светски клюкари Милен Цветков често сърфира из интернет сайтове за запознанства и това вече е обществена тайна.

Обиди Мира Добрева, а Лора Крумова нарече "курва" в ефир

При участието си във "ВИП данс" устатият водещ изигра перфектно ролята си на мълчалив тиранин, след като пред цяла България успя да вгорчи тотално живота на крехката новинарка Мира Добрева, отказвайки да говори не само с нея, но и с останалите танцьори от екипа си. Добрева дори плака в ефир, след натиска от страна на Милен Цветков. По същия начин Мистър "Здравей, България" стана за резил и след като нарече екранната си партньорка Лора Крумова "курва", без да се съобрази, че камерите продължават да работят. После, разбира се последва извинение, но при свършен факт! Малко преди това Цветков отново "захапа" в гръб Крумова. След като договорил с ръководството примамливо високата си заплата, когато заел мястото на уволнения Георги Коритаров, той подчертал мотива за това, че "и бездруго вършел всичко". След думите му човек спокойно може да си извади извода, че Лора Крумова буквално трепери да не се подреди на опашката за трудовата борса.
Официалната версия, заради която Милен Цветков си казва "чао", с която Нова излезе, била, че рейтингът на "Здравей, България" рязко паднал през последните месеци. Според запознати обаче, една от причините за свалянето на Цветков са критиките, които той отправи към премиера Бойко Борисов и задълбоченото му разследване за конфликт на интереси с напечатването на винетните стикери. От няколко месеца медията е предупредила водещия да "стегне" сутрешния блок заради ниския рейтинг, той обаче се възпротивил на тази теза, мотивирайки се, че меренето на рейтинги е манипулирано. В гилдията приемат рейтингите на предаванията доста подозрително и коментират, че чрез тях се оказва натиск над водещите. Договорът на Цветков изтича на 1-ви март, но с него не са провеждани предварителни разговори.

Гейове искат да свалят Лора Крумова от ефир

Заради една изпусната реплика в ефира на "Здравей, България" от страна на Лора Крумова, хомосексуални организации са изпратили протестно писмо до медията, в което искат водещата да бъде глобена или дори свалена от ефир. Сцената се разигра през април миналата година по време на разговор с Боян Расате, на който предварително били поканени да участват Даниела-Манол и Маринчо от последния "Биг брадър". "Всичко уж беше уговорено, но на сутринта те не се появиха и след няколко уклончиви отговора по телефона дали ще дойдат или не, в крайна сметка това не се случи. Помолихме ги поне за включване по телефона, но и това отказаха”, разказа тогава самата Лора, признавайки, че е изрекла изречението: "Имаме известен проблем с т.нар. "педерастки номера", така че част от участниците няма да участват… Отказаха се..", но без никакъв дискриминационен нюанс в казаното.

Оригинална публикация

Leave a Reply