“Гардиън” пита: Проклет ли е Карбовски?

www.blitz.bg | 07.05.2011

"Отечествен фронт" обаче има изключително лош късмет по всякакви стандарти, пишат британците

Прокълнато ли е българското телевизионно предаване "Отечествен фронт", пита се британският в. "Гардиън" в статия, посветена на шоуто на Мартин Карбовски. Преди да даде отговор, изданието припомня кино трилогията "Полтъргайст", в която четири от звездите на филма са починали преди премиерата му. Подобно нещо се твърди и за поредицата за "Супермен", която свързва нещастните съдби на Кристофър Рийв, Марго Кидър, Марлон Брандо и Ричард Прайър.
Българското телевизионно шоу "Отечествен фронт" обаче има изключително лош късмет по всякакви стандарти, пише "Гардиън". Форматът на предаването е прост: чрез серия от интервюта водещият Мартин Карбовски представя на зрителите обикновени хора с необикновена история, която обаче не винаги е весела. През последните две години обаче шестима души са починали, след като са взели участие в предаването.
Първият случай е с криминален рецидивист, познат като Розата. “Той е починал дни след интервюто на Карбовски, а внезапната му смърт е предизвикала слухове за черна магия”, припомня "Гардиън". Англичаните продължават напред: "85-годишна жена на име Гена, която разказва пред Карбовски как краката й са изядени от кучета, умира в съня си скоро след участието си в предаването".
"Гардиън" определя Иванка Арсова като "следващата жертва". 62-годишната жена е била собственичка на икона на Богородица. За иконата се твърдяло, че плаче с истински сълзи, което привличало много богомолци. Иванка е починала от недиагностициран рак.
Най-странният според "Гардиън" случай е този с билкаря Халил Баев, който загина при пожар в дома си. "Баев първоначално се спасил от огъня, но се върнал в горящата си къща, за да извади черната си котка. Това го погубило", коментира изданието.
Британските журналисти са се свързали с Нова телевизия, която излъчва предаването. Полученият отговор на въпроса "Има ли проклятие?" бил: "Знаем за предположенията. В момента проверяваме случая".

Оригинална публикация

Leave a Reply