“Гардиън” със статия за шоуто на Карбовски

www.vesti.bg | 05.05.2011

 

Шестима души, дали интервю за предаването "Отечествен фронт", са починали малко след това, пише в. "Гардиън"

 

Прокълнато ли е българското телевизионно предаване "Отечествен фронт", пита се британският в. "Гардиън" в статия, посветена на шоуто на Мартин Карбовски.
Като се има предвид колко много хора участват в създаването им, би било странно ако нямаше предавания или филми, които да изглеждат прокълнати, пише вестникът.
Трилогията "Полтъргайст" е цитирана често в такъв контекст, тъй като четири от звездите във филма са починали преди премиерата му.
Подобно нещо се твърди и за поредицата за Супермен, която свързва нещастните съдби на Кристофър Рийв, Марго Кидър, Марлон Брандо и Ричард Прайър, припомня изданието.
Българското телевизионно шоу "Отечествен фронт" обаче има изключително лош късмет по всякакви стандарти.
Форматът на предаването е прост: чрез серия от интервюта водещият Мартин Карбовски представя на зрителите обикновени хора с необикновена история, която обаче не винаги е весела, обяснява "Гардиън".
През последните две години обаче шестима души са починали скоро, след като са взели участие в предаването.
Първият случай е с изключително неприятен бивш престъпник, познат като "Розата". Той е починал дни след интервюто на Карбовски, а внезапната му смърт е предизвикала слухове за черна магия.
85-годишна жена на име Гена, която разказва пред Карбовски как краката й са изядени от кучета, умира в съня си скоро след участието си в предаването.
Следващата "жертва" е Иванка Арсова 62-годишна собственичка на икона на Богородица. За иконата се твърдяло, че плаче с истински сълзи, което привличало много богомолци. Иванка е починала от недиагностициран рак, съобщава "Гардиън".
Според изданието най-странният от всички случаи е на билкаря Халил Баев, който е загинал при пожар в дома си. Баев първоначално се спасил от огъня, но се върнал в горящата си къща, за да спаси черната си котка, което го погубило.
От Нова телевизия, по която се излъчва предаването, са коментирали, че знаят за предположенията за проклятие и в момента проверяват случая, завършва "Гардиън".

Leave a Reply