Гарелов: Отстрелват един по един ТВ водещи и назначават послушковци

www.blitz.bg | 2010-02-01 
 
Водещите на сериозни политически предавания са със силно обществено влияние. Затова са подложени на големи опасности и изкушения. Отстрелват ги един по един. На тяхно място идват послушници, готови да изпълняват всякакви поръчки.
 
Това мнение изразява в интервю за в. "Марица" Иван Гарелов, запитан защо изчезват от екран популярни лица като Бареков, Коритаров, Инджев.
Според него при всеобщата чалгизация на живота ни сме свидетели на следния куриоз: професорите, които говорят сериозно, се възприемат като шутове, а шутовете се опитват да говорят като професори.
Смятаният някога за човекът-телевизия обяснява още, че не прави телевизионна политическа журналистика, защото не са му дали тази възможност. Иначе пиша всяка седмица коментари във вестници, отбелязва той.
Отправил към тройната коалиция безапелационното "Засрамете се!", за днешните управнициГарелов не бърза с критиките. Те според него ще сбъркат, ако подценят избирателите, които им дадоха победата. Ако отстъпват от предизборните си обещания, доверието ще бъде загубено. Хората могат да им простят всичко, но не и ако са несправедливи или подкупни.
На въпрос дали вярва в управлението на силната ръка на Бойко Борисов, журналистът отговаря: "Добре е, че имаме отговорно управление. Добре е също, че Бойко Борисов не се притеснява да се поправи, когато е сбъркал. До лятото ще стане ясно дали ще успее това управление. Ако дотогава хората не усетят, че положението им се подобрява, ако не тръгнат парите от еврофондовете, ако не тръгне реформата в здравеопазването, шансовете за успех ще намалеят". 
 

 

Leave a Reply