GEFCO България с нов изпълнителен директор

PR Point I 25.11.2013

София, 25 ноември 2013 г. – Жером Шевроле поема управлението на GEFCO в България след като ръководи подразделението на компанията в Украйна от създаването му през 2008 година. Назначаването на г-н Шевроле е знак за нарастващата роля на българския филиал в мрежата на Групата GEFCO в процеса на преструктуриране на компанията след ключовите промени в собствеността от 2012 година.

Жером Шевроле (Jerome Chevrolet) има над 10-годишен опит в логистичния сектор. Присъединява се към GEFCO през 2007 г. след като от 2002 г. е проектен ръководител на глобалната дистрибуция на превозни средства в Renault SAS, а преди това ръководи ИТ отдела на същата компания в Москва.

Г-н Шевроле завършва през 1996 г. един от най-престижните френски висши инженерни институти “Ecole des mines de Saint-Etienne” и владее освен родния си френски, също така и английски и руски езици.

Въпреки, че създаването на GEFCO Украйна съвпада с началото на световната икономическа криза, под управлението на г-н Шевроле компанията успява да заеме съществен дял от украинския пазар на логистични услуги. Освен офиса в Киев са създадени и три бази в райони със стратегическо логистично значение.

Новата позиция на г-н Шевроле в България съвпада с нарастващото значение на българското звено на GEFCO в обслужване на товарните потоци между Европа и Азия, което e следствие на факта, че от 2012 г. руските железници са основен акционер в GEFCO.

„Присъствието на GEFCO на българския пазар за транспортни и логистични услуги ще се разраства както по отношение на традиционно силната за фирмата логистика на авточасти, готови компоненти и завършени автомобили, така и по отношение на промишления сектор и бързооборотните стоки”, сподели г-н Шевроле. Александър Рачински, който ръководеше GEFCO България от създаването на филиала у нас в края на 2010 г., поема управлението на GEFCO Чехия.

Групата ЖЕФКО (GEFCO Group) GEFCO определя стандартите в логистиката за индустриални производители. Чрез своите пет основни сфери на дейност – международен морски и въздушен транспорт, сухопътен транспорт, складово управление и опаковки за многократна употреба, логистика на нови автомобили, митническо и акредитивно представителство – GEFCO предлага глобални иновативни решения. Те са разработени както за местна и международна логистика, така и за междуфирмена и вътрешнофирмена логистика, отговаряйки на целия спектър от изисквания на производителите. Представена в над 150 страни, GEFCO се нарежда сред първите 10 европейски компании за логистика, с оборот от 3,6 млрд. евро за 2012 г. и 11,200 служители. Чрез своите над 300 бизнес локации, GEFCO развива дейност в ключови региони като Централна Азия, Централна и Източна Европа, Близкия Изток, Източна Азия и Южна Америка. Интернет страница: www.gefco.net

Leave a Reply