Гена Трайкова води новините със счупена ръка

в. Уикенд | Елия АЛЕКС | 07.01.2011

Журналистката взела висше със зор

Звездата на Би Ти Ви Гена Трайкова стана поредната жертва на зимните поледици. Миналия уикенд водещата на централната емисия новини се подхлъзна на заледената улична настилка и контузи сериозно китката на едната си ръка. Въпреки травмата Гена стоически издържа дежурството си и в понеделник изчете новините, прикривайки през цялото време фрактурата си. Вместо да си вземе отпуск, Трайкова продължи дежурството си и ще изкара цялата седмица на работа.
Колегите на блондинката с вид на кукла Барби не са изненадани от падането й на леда. В нюзрума на Би Ти Ви описват Гена като разсеян и вечно летящ в облаците човек. "Трудно се съсредоточава, винаги е като отнесена. Върви по коридора, но си личи, че мислите й не са в телевизията. Често се случва да забравя вещите си на бюрото непрекъснато витае в облаците", категорични са от националната медия.
За разлика от останалите лица на централната емисия новини Трайкова не е любимка нито на служителите в частния канал, нито на зрителската аудитория.
Макар че е звезда на телевизията, в имейлите на Би Ти Ви редовно пристигат писма с негативно отношение към партньорката на Венелин Петков. Зрителите се дразнят от восъчното й лице и студенината, която излъчва пред екрана.
"Гена застава като сфинкс пред камерата и чете монотонно новините. Не излъчва грам емоция", обобщават запознати с тънкостите на телевизията.
От колегите си водещата не е обичана заради факта, че е едно от най-приближените лица до ръководството и отявлена любимка на шефката на новините Виктория Бехар. Тя се запознава с Гена преди повече от десетилетие, когато двете работят в Нова.
След като Люба Ризова кани Бехар за изпълнителен продуцент на Би Ти Ви новините, тя взема със себе си и близката си дружка Гена. Днес дългогодишното приятелство между журналистките дава редица Привилегии на блондинката
Единствена от всички водещи, Трайкова си позволява да се появява в ефир със заострени нокти, лакирани в тъмната цветова гама. Впечатление прави и дългата й коса, която не е пипвана от фризьор години наред. Самата Гена е безкомпромисна относно прическата си и не разрешава на стилистите от телевизията да подкъсят гривата й дори с няколко сантиметра.
"Това е пълно безумие. Не може водещ на централна емисия новини да се появява на екран в подобен вид. Дори Ани Салич не налага вето върху стилистите. Дългите нокти в черно пък са най-големия абсурд", възмутени са служители от нюзрума на Би Ти Ви. -А какво ще кажете за бижутата? Веднъж дори водеше с пръстен на палеца на ръката, за да бъде в тон с рокерския си имидж", допълват критиците на Гена Трайкова.
Истината е, че извън студиото на новините, водещата трудно би могла да бъде разпозната от зрителите. Партньорката на Венелин Петков е отявлена фенка на хави метъл музиката и през свободното си време се носи в хипарски стил. Облича се с широки черни тениски и груби кубинки. Не пропуска и тежкия грим, в комбинация с метални дрънкулки като бижута. Визията й няма нищо общо с кукленската крехкост, която аудиторията гледа почти всяка вечер на малкия екран.
В телевизионните среди пък е публична тайна как Гена Трайкова едва успява да се. сдоби е с висше образование. Въпреки че е възпитаничка на елитното школо за децата на хайлайфа – Италианския лицей в Горна баня и след завършването му е приета от раз в Журналистическия факултет на Алма матер, блондинката избутва трудно следването. Отдава се на кариерата в Би Ти Ви и едва смогва да взема изпитите по журналистика. След като завършва семестриално, години наред бави подготовката на дипломната си работа. В крайна сметка, намира време да отиде на защитата и да се дипломира официално като журналист, специализирайки телевизионен профил.

Стр. 23

Leave a Reply