Георги Неделчев: Сърцето ми още прескача от хубави жени

сп. Жената днес | 2010-01-23 

Георги Неделчев е главен редактор на списание FHM, а от 2003 до 2007 г. бе начело на най-известното мъжко списание в света Playboy. Журналистическата му кариера е богата – работил е във вестниците"24 часа"и"Монитор", сп."Тема"и "Мач магазин".

Това вероятно е мечтата на всеки мъж – работата му да го среща непрекъснато с красиви и разголени млади жени. Кога престана сърцето ти да прескача при всяка сесия с нов модел и започна да гледаш на тях само професионално?

Изобщо не е преставало да прескача. И точно това ми помага да си върша работата с желание и без досада. Разбира се, професионалният ми поглед става все по-обигран и това неизбежно влияе. Все по-трудно се впечатлявам и е логично да е така. Важното е, че все пак винаги успявам да видя хубавото във всяка жена. После се опитвам да го изтъкна по най-подходящия начин.

Какви са личните ти критерии за красиво женско тяло? Влияят ли върху работата ти? Или пък работата ти е повлияла върху личните ти предпочитания?

Колкото и да ви се стори странно, критериите ми не са свързани с мерки и сантиметри. За мен хубаво е онова тяло, в което просто има хармония, чиято поза и жестове са естествени и издават самочувствие. Ако трябва все пак да отговоря по-конкретно: не си падам много по силиконовите продукти. Но и не съм против тях. Ако силиконът помага на жената да има самочувствие и да се изявява с по-голяма охота, значи трябва да сме твърдо "за".

Можеш ли да оцениш тялото на жената до себе си след толкова чужди женски тела?

Разбира се, учудвам се дори, че ви хрумва такъв въпрос. А и сигурно ще се съгласите (макар че може и да отречете), че за една жена няма нищо по-възбуждащо от това мъжът до нея да познава много други жени. Парадоксално, но факт!

Смяташ ли, че малките недостатъци в естественото тяло са по-симпатични от "тунингованите" навсякъде силиконови красавици?

Абсолютно да. Това поне е мъжката гледна точка. Жените обаче не са на същото мнение, или поне преобладаваща част от тях. Повечето момичета, които познавам, са в състояние да идеализират именно супертунингованите красавици от списанията. Опитът ми показва, че колкото по-хубава е една жена, толкова по-взискателна е към себе си. И пълна с фиксидеи, че има някакви неща за "оправяне". И обратното – по-невзрачните и семпли като визия имат някакво странно високо самочувствие, нещо като щит, който им помага да оцелеят в тази бясна женска конкуренция наоколо.

Имат ли значение самочувствието, образованието или друг вид културни натрупвания за красотата на една жена?

За мен да, категорично. Самочувствието е половината от красотата. Също така и интелектът. Именно комбинацията от самочувствие и "културни натрупвания" образуват онова нещо, което наричаме "чар" и което винаги е било по-важно от идеалните пропорции.

И разбира се: кое е най-красивото тяло?

За всеки човек – различно. И слава богу. Наскоро гледах филма с Брус Уилис "Двойници" (Surrogates). И си дадох сметка колко тъжен и скучен би бил светът само с идеални тела и лица по улиците и въобще навсякъде. В крайна сметка всеки човек рано или късно осъзнава, че тялото е просто една обвивка на душата. Тя е онова, което истински привлича. Но по-младите хора – и мъже, и жени, са склонни да идеализират тялото и изобщо физиката. Формата пред съдържанието. Това е съвсем нормално.

Стр. 43

Снимка: Slusham.com

One Response to “Георги Неделчев: Сърцето ми още прескача от хубави жени”

  1. инж.Лиляна Андреева гр.Хасково ул.В.Друмев №18 ет.3 Says:

    Нормално е!

Leave a Reply