Гергов: Телевизията е като Плод-зеленчук

www.bnews.bg | 2010-06-01 

Българските медии са достатъчно големи деца, за да може някой да ги бие през дупето, смята Красимир Гергов.

За мен през годините телевизията винаги е била като Плод-зеленчук – хората отиват, отварят и си избират, каквото им хареса. Това сподели пред бТВ Красимир Гергов в навечерието на 10-годишния юбилей на медията. Той призна, че досега не е давал интервюта, защото има лоша дикция. Гергов каза също, че през всичкото това време е трябвало да бъде консултант на телевизията, защо законът не позволявал хора с рекламен бизнес да правят електронни медии.
"Българските медии са достатъчно големи деца,за да може някой да ги бие през дупето" – така Красимир Гергов пък коментира темата за натиска върху българските медии, подхваната от президента Георги Първанов. За него начинът на издръжка на една медия определя нейната независимост. "Приемам бТВ като място за бизнес, не за влияние", поясни рекламният бос.
Няма да позволим да има политически сили, които да плащат сметката на бТВ, каза още Гергов. Той отново каза, че няма натиск върху медиите, а само по-голям диалог.
Колкото до спора между Бойко Борисов и Слави Трифонов, Красимир Гергов даде следното обяснение: "Мога да кажа, че Слави е бил един от най-близките приятели на Бойко Борисов, а сега се карат. Но ако Слави е лош човек, а Бойко не става за премиер, защо тогава не са си го казали…?".
Според Гергов след цифровизацията на телевизията нищо няма да бъде същото, защото ще има много повече възможности. Той призна пред водещите, че най-вероятно в бТВ предстоят и уволнения, защото това се случвало при всяко едно сливане.
Накрая Гергов даде на колегите си и един съвет. "Можете да направите рейтинг, като сложите в програмата много порно. Но за това първо трябва да имате разрешение от СЕМ", каза той.

Оригинална публикация

Leave a Reply