Гласът на царя напусна “Врабча”, ще се занимава с пиар консултации

www.bulgaria-news.bg | 2009-12-06

Цветелина Узунова: "Нямам намерение засега да се връща към предишната си професия на тв водеща. Ще помагам на Царя с каквото мога."

Цветелина УзуноваПред Bulgaria News Цветелина Узунова сподели: "Много хора напоследък ми звънят с въпроса какво ще правя, ще се върна ли в телевизията. Всъщност, за мен промяна в ежедневието няма – ще продължа, както и досега, да работя в моя частен офис на ул. "Шипка", където е фирмата ми за PR VIPART. Създадох я още преди 3 години. С екипа работим основно върху корпоративни PR проекти, въпреки, че кризата се отрази доста и в нашия бранш. Но не изоставям нито политиката, нито журналистиката. Тъй като много харесвам обществената работа, сега ще имам време да се заема сериозно със Сдружението за модерна политика, на което съм председател. Създадохме го с колеги преди няколко години, но така и нямах възможност да го развия. Ще правим това, в което имаме най-голям опит – политически стратегии, PR консултации, анализи, дискусии – както в сферата на вътрешната, така и на външната политика.
Разбира се, и занапред ще помагам на Царя и семейството му в тяхната дейност. Това е без съмнение.
Цветелина Узунова завършва журналистика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Специализира ТВ мениджмънт във Великобритания. Завършва курсове "Журналистика и политическа власт" и "Управление на евро-проекти" към ЕС. 11 години е водеща в БНТ, а 9 години е прессекретар на Симеон Сакскобургготски.
Професионалната си кариера започва като репортер и редактор в "12+3", "Нощен Хоризонт" и Предавания за чужбина в БНР. Работила е като водеща на предаването "Добро утро", на информационните емисии "По света и у нас" в Канал 1 и Ефир 2 в БНТ, главен редактор на вечерните новини на Канал 1 и на предаването "Екип 4". Автор е на документалните филми "Лас Вегас", "Отвъд Гранд каньон", "Страната на орлите" и "Пътят за Драма". Работила е и като водеща в първото частно радио "Експрес".
През април 2001 г. е поканена за говорител на Симеон ІІ, а през юли същата година заема поста директор на Правителствената информационна служба до 2005 г. След края на мандата остава съветник и прессекретар на Симеон ІІ.
От 2006 г. Цветелина Узунова управлява своя компания за публична и медийна комуникация, която работи предимно в сферата на корпоративния PR. Фирмата стана известна с инициативата "София — една дълга история", придружена с уникално DVD за столицата, за която получи поздравление лично от първата дама на САЩ Лора Буш.
От 2006 до 2008 г. е директор на Българска бизнес мрежа – сдружение на средния бизнес в България. Председател е на АМЕА — Асоциация на медийните експерти в администрацията. Член е на Съюза на българските журналисти и на Международната организация на журналистите.
Цветелина Узунова се различаваше от останалите водещи на новини в БНТ със спокойния си, уравновесен и компетентен маниер – различен от обичайната практика на "изразително" изчитане на текстове от аутокюто. Работата й като шеф на правителствения пресцентър не я изпълни с високомерие и началническа тираничност към колегите й журналисти. Цветелина е енергична, без да е агресивна. Отстоява си позициите, без да води пунически войни с медиите.
 

Оригинална публикация

Leave a Reply