ГЛОБАЛНАТА СЕМЕЙНА КЪЩА НА P&G ОТВАРЯ ВРАТИ

United Partners I 25.07.2012

Специално откриване посреща майки на олимпийци в Лондон

ЛОНДОН, 25 ЮЛИ 2012 – Procter & Gamble (P&G), глобален партньор на Олимпийските игри и компания, стояща зад марки като Ariel, Pampers и Gillette, днес посрещна майките и семействата на част от олимпийците в Глобалната семейна къща на P&G в Лондон.

Така P&G стана първият олимпийски спонсор, който предлага “дом далече от дома“ по време на Олимпийските игри. Семейната къща на P&G е на разположение на майките и семействата на повече от 10 000 олимпийци от цял свят и е предназначена да им даде място за почивка и спокойствие.

“Попитахме спортистите какво можем да направим, за да ги подкрепим в Лондон и те ни споделиха, че майките и семействата им от всички краища на света, нямат къде да си почиват и да са заедно по време на игрите”, разказва Марк Притчард, Международен маркетинг и бранд мениджър на P&G. „Ние служим на майките и семействата вече 175 години, така че за нас има смисъл да подкрепим спортистите, като помогнем на близките им”.

Семейната къща на P&G e конструирана така, че да предоставя на майките и семействата всички домашни удобства. В допълнение към разкрасителните процедури от Cover Girl® и Olay®, детския кът на Pampers® и пералнята от Tide®/Ariel®, къщата предлага храна, телевизия, интернет.

“P&G прави важен и уникален принос към тези Олимпийски игри, създавайки топло и приветливо място, където семействата на някои от най-великите световни спортисти могат да се съберат заедно”, заяви Президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох. „Спортистите могат да бъдат сигурни, че докато техните семейства са в Глобалната семейна къща на P&G, за тях ще бъдат полагани добри грижи, за да могат самите те да се фокусират и да дадат най-доброто от себе си на терена.”

P&G ще отпразнува откриването на къщата със събитие, на което ще присъстват майките на някои от най-известните спортисти по света, като майките на американския плувец Райън Лохте, китайския състезател по бадминтон Лин Дан и британския колоездач и Спортист на годината сър Крис Хой.

По време на събитието майките ще станат свидетели на ексклузивното изпълнение на британската певица и майка Ребека Фъргюсън и специално парти на британското телевизионно шоу The X Factor.

“В Пекин изкарахме чудесно, но понякога ни беше трудно да намерим място за хапване или такова, където да се съберем със семействата на другите спортисти”, сподели Илеана Лохте, майка на Райън Лохте. “Семейната къща на P&G ни осигурява и двете и нямам търпение да се запозная с другите майки, чиито деца се състезават и са от други държави”.

“Благодарение на P&G имаме възможност да дойдем в Лондон и да се насладим на Олимпийските игри”, споделя Ана Кристина Родригес Да Силва, майка на бразилеца Фелипе Франка. „Сега ще мога да се фокусирам в подкрепа на сина ми, заедно с останалите майки. Очаквам с нетърпение престоя си в Лондон, за да гледам състезанията на сина си и защото моята страна ще е домакин на следващите Олимпийски игри”.

„Била съм горда с Крис, когато беше малко момче, горда съм с него и сега, когато е олимпиец. Благодарение на P&G, ще съм с него, за да го подкрепям на колодрума и да посетим заедно Семейната къща на P&G”, коментира Каръл Хой, майка на сър Крис Хой.

За да окаже чест на майките по време на игрите, P&G създаде серия от кратки видеоклипове, които разказват историята „Да отгледаш шампион”. Видеата могат да бъдат видени на: http://www.youtube.com/watch?v=dZhwZI1wWGU

Кампанията „Благодаря ти, Мамо!” присъства във всички медийни канали, както и в магазините със световна програма в търговията на дребно, която започна през април и ще продължи до август. Брандираните с олимпийска тематика продукти на P&G се предлагат в повече от 4 милиона магазина по целия свят. Като част от кампанията, P&G се посвети на събирането на 5 милиона долара в подкрепа на младежки спортни програми по целия свят чрез дял от продажбите и дарения от водещи марки на компанията.

“Надяваме се да създадем глобално движение, с което да благодарим не само на майките на олимпийците, но и на всички майки навсякъде по света за всичко, което правят, за да помогнат на своите деца да постигнат мечтите си”, заяви още Марк Притчард.

За пълния списък с инициативите и информация, свързана с кампанията на P&G „Благодаря ти, Мамо!”, включително снимки и видеоматериали, посетете www.PGThankYouMomMediaCenter.com.

###

За Procter & Gamble
P&G се докосва и подобрява живота на приблизително четири милиарда души по света, чрез портфолиото си от качествени марки. Водещите марки на компанията включват Pampers®, Tide®, Ariel®, Always®, Whisper®, Pantene®, Mach3®, Bounty®, Dawn®, Gain®, Pringles®, Charmin®, Downy®, Lenor®, Iams®, Crest®, Oral-B®, Duracell®, Olay®, Head & Shoulders®, Wella®, Gillette®, Braun®, Fusion®,Ace®, Febreze®, and Ambi Pur®. Марките на P&G са достъпни в повече 180 страни в цял свят. Моля посетете http://www.pg.com за последни новини и подробна информация за P&G и марките на компанията.

За допълнителна информация:

Мария Попова
e-mail: maria.popova@united-aprtners.com
тел+ 359 2 832 33 44 

Leave a Reply