Големият пиар на “Агресия” бяха виповете

в. България днес | Висерка БОРИСОВА | 11.01.2016

Най-видните ни политици, бизнесмени, спортисти, журналисти и шоумени са били дългогодишни клиенти на марката "Агресия", чийто собственик Александър Антов бе убит пред дома му в Бистрица.

Създадената през 1998 г. "Агресия" единствена успяваше да конкурира големите мъжки чуждестранни марки у нас. За облечения в "Агресия" българин от "високите етажи" на властта или хайлайфа не беше срамно и "цървуланско", че носи български дрехи, щом са с тази марка. И нямаше как да бъде, при условие че някои от платовете, които фирмата използва, струват 1500 евро на метър.
За да наложи толкова успешно продуктите си, Александър Антов развиваше и много успешна рекламна и пиар дейност. Съществена част в нея бяха именно клиентите. Като начало ВИП-овете бяха
"Зарибявани" с качество: хубави платове, съвременни модели, актуални цветове, прави тегели и шевове. В първите години костюмите на "Агресия" бяха и на по-поносими цени. Със затвърдяване на имиджа и цената скочи. Така в последните години едва 5% от продукцията оставаше за българския пазар, като най-хубавите костюми на фирмата се харчеха средно за около 8-10 хиляди евро. Костюми от по-стари колекции обаче може да се намерят и под 1500 лв.
Високата цена на най-изисканите облекла на марката никога не е спирала българските топ мъже да пазаруват. Сред най-популярните клиенти на фирмата са зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, Любен Дилов-син, паркетният журналист Евгени Минчев, водещите и продуценти Иван и Андрей. Свързани с дрехите на фирмата са и футболният бос Валентин Михов, бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, певецът Орлин Горанов, манекенът ветеран Петър Генадиев, бизнесменът Моско Хаския. В последните сезони "Агресия" обличаше участниците от мъжки пол в "X фактор", както и звездите в "Като две капки вода". Компанията изпълняваше и специални поръчки за министерствата. Един от ключовите моменти в налагането на марката бе изборът на "лице" за даден сезон. Още през 2004 година за лице бе избран певецът Орлин Горанов. Свидетели разказват, че той дори не успял да пристигне от Германия за ревюто на есенно-зимната колекция, но от "Агресия" настояли той да е рекламното лице на марката и никой друг. Умен ход, тъй като по това време елегантният Горанов бе неколкократен победител в телевизионна игра по Би Ти Ви, водена от Иван Гарелов, и популярността му биеше тази на всеки друг мъж в държавата.
Друг съществен момент от 2004 година е, че за консултант на "Агресия" бе привлечен Карло Кадео – прочут италиански дизайнер, професор във Венецианската академия за изкуство и мода и близък приятел на светила като Черути и Дзеня.
Лица на марката са ставали двама футболни шефове – Вальо Михов през 2009 г. и Петко Димитров през 2011-а. "Започнахме съвместно благотворителни инициативи. Първата бе подарък – абитуриентски костюми, на 12 деца сираци от Свищов. Поводът е 5-годишнината от трагичната гибел на 12-те деца в Лим", разказа Михов.
Членът на Управителния съвет на "Локомотив" (София) Петко Димитров пък бе лице на линията "Ушиване по мярка", или hand made. Димитров тогава сподели, че преди години се бил занимавал с манекенство, и се пошегува, договорът му с "Агресия" бил като тези на участничките в "Мис Свят".
"Ангажиментите, които имам с "Агресия", наистина са отговорни и сериозни. Когато имат нужда от мен, винаги могат да разчитат. Но не са чак толкова строги като в "Мис Свят". Не са ми забранили да ползвам услугите на пластичната хирургия, да се омъжвам или женя", разказа Димитров.
Синът на бившия треньор на младежкия национален отбор Аян Садъков – Ерол, също е бил лице на "Агресия". Това стана след конкурс, на който 19-годишният тогава футболист на "Локо" (Пловдив) триумфира на финала на национален кастинг. За да спечели, Ерол умишлено не се бе бръснал няколко седмици. Журито, съставено от светски и бизнес дами, бе оглавявано от мениджърката на "Агресия" и дъщеря на Антонов – Мая Асенова.
***
Миски и сексбомби на конкурсите
Конкурсите за нови лица на "Агресия" винаги са били радост за окото. И не само за дамското. Въпреки че линията е мъжка, то винаги водещи на събитието бяха манекенки и миски. Като водещи на кастингите на марката са се изявявали Мис България 2003 Елена Тихомирова, Ивайла Бакалова, Маги Желязкова, сексбомбата Симона Първанова, адреналинките Веси и Ваня. Сред един от най-красивите манекени, избран за лице на фирмата, пък бе Георги Асенов от "ЕС лайн Моделс".

Стр. 13

Leave a Reply