Голямото плюскане в ефир

в. Седмичен Труд | Емилия ДИМОВА | 13.04.2011

 

Най-гледаните телевизии се надпреварват да правят все по-вкусни кулинарни шоу програми

 

Родните телевизии обичат да си крадат хляба – щом като една от тях успее да привлече и задържи с някакъв свой продукт зрителския интерес, другите веднага запретват ръкави да правят същото, та да резнат някоя и друга филия от рейтинга на порциона. Така беше преди години с ранните блокове и сутрешните токшоута, така стана с излъчването на латиносапунките и турските сериали, а сега – с производството на родните поредици.
Задава се поредното преяждане, този път с кулинарни програми. Ути Бъчваров и Иван Звездев, доайените в готварския ефир, дълго време живееха в мирно съвместно съществуване край печките си, докато сред тенджерите им се намести и италианецът Лео. Но докато те и тримата въртяха черпаци с усърдието да нагостят зрителите с лесни, достъпни, вкусни рецепти, новодошлите им колеги идват с нагласата главно да ги забавляват.
Друг е въпросът, доколко шоу като" Lord of The Chefs" успява в това, тъй като на практика не научаваме нищо полезно за готвенето, а и с нищо не може да ни развесели гледката на трима журиращи, които постоянно набиват.
Ето че и Нова тв се присъединява към гладната компания, при това не с един, а с два кулинарни проекта. Първият е с името "Бон апети" /спечелил си аудитория още навремето с Иван Звездев/ с водещи Лора и Стоян. Ако е вярно, че кулинарията е океан, те са моряците-пътешественици, навити да заминат накрай света, за да научат нова рецепта и да поведат зрителя със себе си. С тях можем да преживеем наистина забавни недоразумения, да опитаме непознати храни и да осъзнаем, че човекът, който умее да готви, навсякъде ще намери с какво да се наяде. Първото им гастрономическо пътешествие беше до гръцкия остров Самотраки, но можем да се навием и на по-далечен път с двамата, още повече, че яденето и готвенето е от тях. От лятото в ефира на Нова ще тръгне и "Черешката на тортата", което ще е вечерно и вероятно също развлекателно продължение на кулинарната тема.

Стр. 10

Leave a Reply